Annons

9-åringen får problem för att ha ritat under lektionstid, då erbjuder restaurangen honom ett dekorationsjobb

Annons

Du bör alltid stödja dina barn och deras naturliga talanger. Och om du uppfostrar dem, kommer stora saker att hända. Det var vad 9-åriga Joe Whales föräldrar tänkte när de uppmuntrade sin son att fortsätta rita, även om han fick problem för att det under lektionen.

De skickade Joe till en konstkurs efter skolan och hans konstnärliga förmågor märktes snabbt av de omkring honom. Faktum är att Joe blev inbjuden att dekorera matsalen på restaurang 'Number 4' i Shrewsbury, England. Nu är Joe känd som 'The Doodle Boy' (ritpojken) och har sin egen hemsida, liksom sidor på sociala medier som visar upp hans fantastiska konst. Skrolla ner för att se mer!

9-åriga Joe Whale älskar att rita, men han fick problem för att ha ritat under lektionstid...


Alla hans anteckningsböcker är täckta med ritningarHemsidan Bored Panda pratade med Joes pappa Greg om sin sons konstnärliga talanger. Enligt Greg har hans son "alltid" älskat att rita och "lades till det begåvade registret i fjärde klass."

Han tillade: "Hans identiska tvillingbror Jesse lades också till registret."

Joes föräldrar skickade honom till en konstkurs efter skolan. Hans lärare älskade hans konst och delade den på Instagram.


9-åringens ritningar uppmärksammades omedelbart av restaurangpersonalen "Number 4"


Greg sa också hur lång tid det tog Joe att avsluta sina teckningar på matsalsväggarna i restaurangen. "Joe tillbringade cirka 12 timmar för att illustrera väggen."

Dessutom hade Greg några råd för föräldrar som vill uppmuntra sina barn att utveckla sina talanger: ”Jag skulle råda föräldrar att uppmuntra sina barn att alltid följa sin passion och drömmar - undersöka lokala verkstäder eller grupper i ditt lokala samhälle.”

De bad honom att dekorera restaurangens matsal


Joes pappa kör honomför att rita i restaurangen efter skolan


När barn får problem med något i skolan, tenderar vissa föräldrar att stänga det beteendet. Men andra vet hur man känner igen en talang som behöver kreativt utrymme för att blomstra, så de ger dem vad de behöver.

Många konstnärer skulle älska den kreativa friheten som Joe har fåttJoes lärare uppmärksammade hans talang och publicerade hans arbete på Instagram. Hans teckningar fångade uppmärksamheten på restaurangen "Nummer 4" som bad honom att komma över och dekorera deras väggar med sina ritningar. Nu kör hans pappa honom dit så att han kan få ut sin talang. Vem visste att ritning i ett efterklassprogram skulle leda till att Joe fick sitt första jobb på knappt nioårsåldern?

I spelaren nedan kan du själv se ett inslag med Joe. Vilken förebild för alla att följa sina drömmar.

Annons