9 bilder som förklarar vad er sov position säger om ert förhållande!

Alla sover men visste du att sättet du sover på berättar mycket om dig som individ?

Ifall du sover på ryggen betyder det ofta att du är den starka tysta typen och ifall du sover på magen betyder det ofta istället att du har en öppen lekfull personlighet.

Men vad händer när man stoppar in olika personligheter och olika sätt att sova på i en säng?

När du sover tillsammans med någon är det ofta någon du har bra kontakt med dessutom.

Det är faktiskt ganska intressant för när vi sover tar vårt undermedvetna över. För att det undermedvetna tar över så kan vårt kroppsspråk vara ganska talande under tiden vi sover.

Patti Wood är en expert på kroppsspråk med över 30 års erfarenhet och författaren till boken ”Success Signals, A guide to Reading Body Language”. Patti Wood tror att kroppsspråket när vi sover spelar roll. Och hon är långt ifrån ensam, många andra experter och psykologer håller med om att det spelar roll. Många studier har gjorts i ämnet och många böcker är skrivna.

Forskarna har hittat de 10 mest populära sov positionerna och hemligheterna de har hittat om dem är fascinerande.

Skeden

Viralking sömn sked

Enligt en studie som genomförts av psykologen Corrine Sweet används positionen av en femtedel (eller 18%) av alla par. Den visar en dynamik i förhållandet där en partner är skyddande över den andra.

Patti Wood berättar att det är en sårbar position som är sexuell fast visar att ni litar på varandra.

Den lösa skeden

viralking los sked

Nya par brukar ha mest fysisk närhet i sängen. När förhållandet mognar brukar sömn kvalitén bli mer viktigt än att vara nära varandra fysiskt. Den här är vanlig hos par som gillar att sova sked men vill ha bra sömn.

Patti Wood berättar att den här positionen betyder ”jag skyddar dig, du kan lita på mig fast är mindre sexuell än att skeda närmare.”

Jakten

Viralking sömn jakten

Den här positionen är som att skeda fast en person försvunnit till den ena delen av sängen och den andra ”jagar” personen.

Det kan betyda att den som blir jagad vill bli jagad eller att personen spelar svår att få.

Andra saken det kan vara är att personen försvunnit iväg för att de vill ha sitt utrymme.

Kramen

kramen

Den här extremt nära positionen är ännu ovanligare än skeden och brukar hända när det finns mycket känslor (som efter sex) eller början av ett förhållande.

Vissa sover i den här ställningen under hela sitt förhållande men det måste inte vara bra berättar Elizabeth Flynn Campell. Paret kanske är för beroende av varandra för att sova ifrån varandra.

Kramen som löses upp

Kramen som löses upp

Den här positionen börjar i kramen men går isär efter ett tag.

Tro det eller ej men den här positionen visar på ett starkare förhållande än kramen. ”En kompromiss mellan närhet och självständighet som ger det bästa av båda världarna” säger Dr. Sweet.

Trots detta sover bara ungefär 8% av par så här.

Frihetsälskarna

frihet

Om du och din partner sover åt motsatt håll oroa er inte! Det kan vara en bra sak.

Enligt en studie som psykologen Corrine Sweet genomfört är par som sover så här sammanbundna och säkra med sig själva. Den här positionen visar både närhet och oberoende.

Den är också väldigt populär med hela 27% av alla par som föredrar att sova så.

Ryggkyssen

viralking ryggkyssen

Om du sover åt motsatt håll men nuddar din partner med rygg eller rumpa är det också en bra sak. Men precis som skeden är den mer populär med par som inte vart tillsammans så länge.

Båda personerna är avslappnade och bekväma med varandra säger Dr Sweet att den betyder.

Ansikte mot bröst.

Viralking Ansikte mot brost

Den här söta positionen när den ena personen vilar sitt huvud på den andras bröst med benen tillsammans ses ofta i nya förhållanden och ibland i nytända förhållanden.

Psykologen Shirley Glass berättar att positionen visar på mycket tillit och stärker vänskapen och man skyddar varandra.

Ben kramen

viralking benkramen

Ifall din partner lägger sina ben med dina kan det visa på en lust att ha mer känslomässig eller sexuell kontakt.

Wood säger att det betyder att ni inte kan få nog av varandra. Ni fungerar som ett par och tar säkert hand om varandra bra.

Platstjuven

Platstjuv

Ifall en partner ser ut som en stjärnfisk och tar all plats i sängen tyder det på att de brukar vara själviska. Speciellt ifall den andra personen knappt får plats. Ifall detta händer är det dags att ta en diskussion med din partner.

Sweet säger att en person dominerar utrymmet och den andra får vara lite utrymme. De allra flesta vill inte ha lite utrymme.

Ifall du vill ha ännu mer information om sömn!

Wood berättar att ifall huvuden ligger nära varandra betyder det att man ser varandra som jämlika. Ifall huvuden nuddar varandra är det ännu bättre det betyder att ni är likasinnade och vet vad den andra tänker på.

Wood berättar också att Personer som sover nära nattbordet känner sig mer självsäkra och dominanta och de som placerar huvudet långt från nattbordet brukar vara mer underkastande och ha lägre självkänsla.

Snälla dela så att andra också kan läsa om de olika sömnpositionerna!

Dela på Facebook