9 goda skäl till att äta ingefära varje dag

Ingefära är naturens egen medicin.

En ny studie tillför ytterligare en sak till den imponerande listan över vad ingefära kan hjälpa mot och förebyggande med dess helande och välgörande juice.

Enligt Metro visar en ny forskning att ingefära kan bidra till att bekämpa äggstockscancer. Studien visar att ingefära kan få tumörer att krympa och bli hela 56 % mindre.

De naturliga växtrötterna verkar genom att blockera cancerceller så att de inte kan växa och sprida sig. Och tidigare studier har faktiskt samma goda resultat.

LÄS OCKSÅ: 10 skäl till varför du ska dricka vatten med citron

Här är en lista över ingefärans hälsofrämjande krafter:

ginger

1. Förbygger cancer

En ny studie från 2012, publicerad i British Journal of Nutrition, tyder på att ingefära kan hjälpa till att bekämpa prostatacancer. Forskning med samma pocitiva resultat har gjorts i många andra cancertyper. Det är den aktiva beståndsdelen i ingefära, gingerol, vilket har visat att cancerceller dödar sig själva, det gäller även fallet med äggstockscancer.

2. Illamående försvinner

Ingefära kan lugna känslan av illamående, lusten att kräkas på grund av åksjuka, graviditet eller självförvållande baksmälla. Av samma anledning är det rekommenderat för cellgifts patienter.

3. Avlägsnar inflammation

Ingefära kan hjälpa mot olika inflammatoriska tillstånd i kroppen. Den antiinflammatoriska effekten kan förhindra många allvarliga sjukdomar.

4. Hjälper mot artros

Några vetenskapliga studier av god kvalitet visar att tillskott av ingefära kan gynna människor med artros. Bland annat kan ingefära minska lindrig smärta och förbättra rörligheten i artros i knän och höfter.

5. Fylld med antioxidanter

Ingefära innehåller antioxidanter som kan lindra skador på slemhinnan och främja sår läkning och skyddar hjärtat och magsäcken. Ingefära är också en bra källa till vitaminer och kan ha en smärtstillande effekt.

6. Skyddar levern

Studier på råttor har visat att ingefära kan ha en förebyggande effekt mot leverskada. Råttor förgiftade med ett medel som är känt för att orsaka leverskador, undkom skador när de hade ingefära.

7. Hjälper hjärtat

Ingefära kan förbygga hjärtsjukdomar, eftersom det är en bra källa av magnesium och kalium är viktigt för att sänka blodtrycket. Högt blodtryck är en stor orsak till hjärtsjukdomar. Ingefära innehåller även massa av vitamin B6, som har visat sig minska risken för kardiovaskulära problem.

8. Bra mot diabetes

Ingefära kan spela en stor roll i behandlingen av diabetes på grund av dess halt av mangan och magnesium, visar forskning.

9. Smakar bra

Ingefära kan avnjutas på flera olika sätt. Det är särskilt populärt i indiska och asiatiska rätter, med det är också ett härligt tillägg till saft och smoothies. Eller- om du inte är känslig, för det är ganska stark i torkad form- som en shot. En annan bra källa av ingefära finns massor av citron och ingefära, riven eller skuren i bitar i ett glas med kokande vatten.

Dela på Facebook