9 tecken på att du har blivit uppfostrad av en sjuksköterka

Du känner troligen igen dessa saker om du har en hälso-utbildad mor eller far i familjen.

Min mormor var en sjuksköterska. Min pappa är en utbildad sjuksköterska. Min mamma är en social- och hälsoassistent. Som barn växte jag upp i en familj med mer än en skyddsängel, och ja har gjort några funderingar på hur det har varit att växa upp med hälso- och sjukvårdspersonal. Det finns vissa tecken som du kanske känner igen:

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

sping

1. Det finns inget som inte kan botas med en Panodil. Du skall vara nära döden för att få lov att vara hemma från skolan på grund av sjukdom. Feber: Panodil. Ont i huvudet/örat: Panodil. ”gå iväg till skolan nu älskling. Om du kommer tillbaka på en bår så kan vi diskutera om du behöver åka till akuten eller läkaren.

2. Ditt barndomshem hade/ har det galnaste medicinskåpet. Och dina föräldrar tar gärna ett extra piller lite då och då. ”En asperin om dagen, gör ingen skada”, kan de säga om du frågar. Omvänt är det bra att ha till hands när man ska ut och resa. ”Jag ska ge dig en liten X och Y och Z men så får du även A, B och C o något skull hända.

3. Det finns inget som inte mamma eller pappa kan när de är utbildade inom vården. De är utbildade för att göra allt själv, arbeta snabbt och fatta beslut. Detsamma gäller när något behövs fixas, at man aldrig eller sällan behöver en snickare, elektriker, trädgårdsmästare, målare, dyr semester eller något annat. Vi kan hamra, knacka, slipa, sätta upp ett tält, klippa och om en vattenleding går sönder, är det okej att ringa någon men då ska det vara någon som vi känner, och som kan lära oss hur man lagar det så vi själva kan göra det nästa gång.

4. Av samma anledning stöder vi barnarbete i min familj. Är du sex? Perfekt ålder för att klippa gräset en gång i veckan. Är du sju: då tömmer du diskmaskinen varje dag. Inga ursäkter på grund av ålder. Vi kan själva och vi hjälper varandra.

5. Måltiderna är trevliga. ”idag kom det in en patient, som hade krockat och blödde över hela rummet.” ”Det påminner mig om den gången en patient kom in med en stor böld i baken”… Nammenam och bon apetit. Man ska inte vara kräsen, om man vill sitta vid bordet.

6. De arbetade alltid- och på konstiga tider. Därför ska du inte alltid räkna med att de kommer på fotbollsmatcher eller skolans teater- om du har otur kommer de då du ska få skäll av läraren. De arbetar helger, kvällar, nätter, tidiga morgnar och helgadagar.

7. Det finns alltid folk som säljer saker. Sjuksköterskorna är köparna och det finns alltid minst en kollega som fiskar och säljer då röt ål, medan en annan stickar och då blir årets julklapp en hemstickad mössa. Hurrrra.

8. Det finns inte någon sjukdom som du inte har hört om. Vad kan det vara när det kliar på armen och har gjort det i flera veckor?.... Du har alltid inblick i andra människors sjukdomshistoria och eventuella sjukdomar.

9. De kan hantera alla typer av människor. De hälsar fint på byn, för de är också människor. Det finns inte en enda sak som du kan säga eller göra för att chocka dem. Kanske kan du få ett upphöjt ögonbryn, men annars kan e hantera alla konstiga beteenden. De är trots allt vana vid det, det är värre bland patienterna, de får in varje dag.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook