Annons

99-årige krigsveteranen Tom samlar in pengar till förmån för sjukvården – har fått in 336 miljoner

Annons

Krigsveteranen Tom Moore från Storbritannien ville samla ihop pengar till sjukvården. Detta fullföljde han genom att promenera i sin trädgård med en promenadstol.

Den pensionerade kaptenen Tom Moore bröt höften för två år sedan. Då blev han så bra omhändertagen av vården att han nu vill ge något tillbaka och hjälpa till i coronakrisen.


Det var den 9 april som allt startade. 99-årige Tom Moore kände att han ville hjälpa den brittiska sjukvården under coronakrisen.

Sagt och gjort. Tom som fyller 100 år den 30:e april bestämde sig för att lyckas gå 100 rundor i trädgården innan dess. Sträckan är på 25 meter och han hankar sig fram med sin rollator, skriver New York Times.


Kommer fortsätta gå

Målet var att samla in 1000 pund, cirka 12 000 svenska kronor. En insamlingssida på nätet startades och pengarna började rulla in.

Snart hade målet nåtts med råge. Redan första dygnet hade 70 000 pund trillat in. Fyra dagar senare hade han nått en miljon pund och idag, den 20:e april hade Moore fått ihop 27 miljoner pund, cirka 336 miljoner kronor.

– När du tänker på vilka allt går till – alla modiga och underbara läkare och sjuksköterskor vi har tycker jag att de förtjänar varje öre, säger Tom till Reuters.

Tom tar sig fram med en promenadstol efter en höftfraktur. Målet var tio vandringar dagligen i den ungefär 8 meter långa trädgården hemma i Bedfordshire. Men han kommer inte att sluta där.

– Så länge jag lyckas gå och så länge människor skänker pengar kommer jag att fortsätta, säger han till Reuters.


– Vi sade att vi skulle ge honom ett pund per varv. Gudskelov sade jag inte att jag skulle matcha det som han samlade in, säger svärsonen Colin Ingram till New York Times.

Vilken kämpe och otroligt fin medmänniska! All kärlek till Tom och all kärlek till all fantastisk vårdpersonal i denna prövande tid.

Annons