Aggressiv jaguar hoppar på hund - men djurskötaren väljer att inte att skilja på dem

En otrolig berättelse om en osannolik vänskap. Vissa vänner gör osannolika par. Det är verkligen fallet när det gäller jaguaren, Jag och Jack Russell terriern, Bullet.

När man först ser dem för man en chock. Jag är mycket större än Bullet och kan lätt äta honom om han ville. Men när man ser hur mycket de älskar varandra är det tydligt att denna duo är oskiljaktig.

Jag kom först till Sydafrika som en unge. Akwaaba Lodge, ett djurreservat tog honom in. Han bildade omedelbart ett speciellt band med sin mänskliga ägare. De älskade varandra och sov till och med tillsammans. Jaguaren ville bara vara med sin nyblivna mamma. Men hans mänskliga följeslagare visste att det inte kunde vara för evigt. Jag blev snabbt större och behövde mer utrymme och tid ute. Hon letade efter en lösning som kunde hålla Jag glad.

Hon hittade den lösningen i Bullet, en Jack Russel.

Hon visste att den här snälla hunden skulle gilla Jag, och hon hade inte fel. De två blev bästa vänner nästan omedelbart. De lekte tillsammans, åt tillsammans och till och med sov tillsammans. 

Jags ägare var så lycklig över att han hade skaffat sig en vän. 

Dock visste hon att den här vänskapen skulle behöva förändras. Jag fortsatte att bli större och blev så småningom vuxen. Det innebar att han inte längre kunde vandra runt där han brukade vara. Istället skulle han behöva gå in i en större inhägnad. Detta skulle säkerställa att han hade tillräckligt med utrymme för att vandra runt och inte känna sig fångad hela tiden.

Dagen kom för jaguaren Jag skulle flytta in till sin nya inhägnad, och tyvärr var Bullet inte inbjuden. Han var ju så liten och hörde egentligen inte hemma med den stora katten. 

Det visade sig dock vara en katastrof. Jag och Bullet tyckte inte om att vara separerade alls. När Jag först tillbringade tid ensam i sin inhägnad grät i 24 timmar. Han var förkrossad. Och Bullet vägrade att lämna dörren till inhägnaden och hoppades att han kunde hitta något sätt att komma in igen så att han kunde spendera tid med sin bästa vän.

Lyckligtvis bestämde Jag och Bullets ägare att inte var en bra idé att skilja de två.

De älskade varandra så mycket att det bara var förnuftigt för dem att spendera tid tillsammans. Därför lät de Bullet komma tillbaka in i inhägnaden med Jag. Paret kunde inte ha varit lyckligare att återförenas.

När man tittar på dessa två är det tydligt att de älskar varandra mycket.

Titta på klippet nedan och dela gärna om du håller med att vänskap kommer i de mest oväntade former!


Dela på Facebook