Agneta, 75, misshandlades svårt av ungdomsgänget – lämnades skrikande på parkering

75-åriga Agneta hade precis parkerat sin bil när hon blev överfallen av ett ungdomsgäng som misshandlade henne och stal ryggsäcken..

Hon lämnades svårt skadad på parkeringen, där hon fick ropa efter hjälp

Det var lördagen den 20 oktober som Agneta och hennes väninna hade varit i Stockholm för att gå på operan. Efter föreställningen tar de tåget tillbaka till stationen i Nyköping, där Agneta parkerat sin bil. Hon skjutsar hem väninnan innan hon kör hem till sin bostad i Stenkulla i Nyköping. 

Men när hon parkerat står ett ungdomsgäng på fyra killar utanför hennes garage.

Agneta misshandlades av ungdomsgänget

En kille går fram till 75-åriga Agneta och frågar om hon har pengar eller vatten. När hon säger nej blir hon överfallen och misshandlad.

En eller flera ur gänget misshandlar 75-åriga Agneta och lämnar henne svårt skadad på parkeringen och tar hennes ryggsäck.

– Jag var borta en stund, och jag vet inte efter hur lång tid jag kvicknar till och jag upptäcker då att min ryggsäck är borta. Jag kan inte resa mig på benen eller stödja mig på högerarmen, så jag börjar skrika efter hjälp så att jag blir alldeles hes. Då tänkte jag faktiskt, är det nu jag ska dö?, säger Agneta till Efterlyst.

”Jag förstår inte”

Till slut ser Agneta en man komma gående och får hjälp.Hon förs till sjukhus och nu, snart två veckor efter misshandeln, vårdas hon fortfarande. Henne högra axel krossades och hon fick sprickor i bäckenet.

– Hade killarna bett mig om att få min ryggsäck hade de fått den, jag hade inte morsat upp mig mot dem. Det hade varit illa nog, men varför misshandlade dem mig. Jag förstår det inte, vad är det för mening med det? En kvinna på 75 år som är 1.57 lång mot några långa grabbar, det är helt obegripligt för mig, säger Agneta till Efterlyst.

Jagas av polisen

Gärningsmännen är fortfarande på fri fot och polisen ber nu om allmänhetens hjälp med vittnesiakttagelser  för att få fast dem. Misshandeln inträffade klockan 23.07 på Tellusvägen 3 i området Stenkulla i Nyköping.

Om du har uppgifter att lämna hör av dig till Efterlyst på 08-702 00 90 eller mejla [email protected]

Hur kan man ge sig på en äldre kvinna så här? Titta på klippet nedan och DELA gärna vidare för att hjälpa polisen ta fast killarna!