Annons

Aktivisten Naomi kallas ''anti-Greta'' och klimatrealist – här är 19-åringens nya attack mot Greta Thunberg

Annons

Greta Thunberg är en av de kändaste svenskarna ute i världen där hon reser runt och talar inför världens ledare kring klimathotet.

Klimatfrågorna är en het potatis runt om i världen och det finns högljudda motståndare till Greta.

En av dem är den tyska 19-åringen Naomi Seibt. Hon har fått smeknamnet ”anti-Greta” och tror inte alls på klimathotet.  I veckan ska hon tala på världens största konferens för konservativa i Washington


Den amerikanska konservativa tankesmedjan Heartland institute, som också ifrågasätter klimatkrisen, sätter nu stort hopp till 19-åringen och har gjort henne till en av sina stora profiler, som de kallar Anti-Greta.

Naomi uppmanar sina följare att tänka snarare än att drabbas av panik, vilket hon sagt i ett klipp som en tydlig blinkning till Greta.

I veckan ska Naomi tala på Conservative Political Action Conference där bland andra Donald Trump väntas medverka, enligt The Guardian. Förra året besöktes konferensen av 19 000 personer, men den här tyskan är inte ovan vid att tala inför folk.


Efter att ha kallat sig själv ”klimatrealist” sa Naomi:

– Varför ska ni, när det gäller ett så här viktigt och vetenskapligt ämne, lyssna på någon ung tjej med blont hår som håller ett tal? och syftade på sig själv.

– Just, precis! Den här frågan, ”Varför lyssnar ni till en ung tjej?” är samma fråga jag ställer till alla som demonstrerar för Fridays for Future varje vecka. Det är exakt därför jag ber er att inte villkorslöst tro på vartenda ord jag säger, men ge mig chansen att tala – och lyssna noga.

– Fortsätt sedan att göra dina egna efterforskningar och forma din egen åsikt angående klimatet eller någon annan politisk fråga. Jag kan ha fel ibland. Skapa inte en ideologi utifrån vad en ung tjej säger – vilken politisk planhalva hon än rör sig på, sa 19-åringen, vilket får ses som en tydlig blinkning till Greta och hennes anhängare.

Naomi, som då och då lägger upp nya klipp på sin Youtube-kanal, har i dag över 54 000 följare. Den konservativa och kontroversiella tyskan rör upp starka känslor, men vågar – precis som Greta – stå för sina starka åsikter.

Vad tycker du om den här tjejen? Har hon rätt eller står du hellre bakom Greta? Dela vidare artikeln för att berätta din åsikt!

Annons