Annons

Alba har Downs syndrom och övergavs efter födseln - 20 familjer tackade nej innan den här mannen adopterade henne

Annons

För de flesta är den största upplevelsen att få barn. Men mamman till lilla Alba valde det otänkbara efter födseln. Hon ville inte ha barnet som föddes med Downs syndrom.

Efter födseln gjordes ansträngningar för att hitta adoptivföräldrar till flickan. Över 20 familjer frågades, men alla sa nej. Nu visar Luca och Alba vad villkorslös kärlek är.

Luca Trapanese hade länge drömt om att bli pappa. För mannen som är homosexuell var adoption den enda möjligheten.

Posted by Luca Trapanese on Thursday, November 8, 2018

Var tvungen att adoptera ett handikappat barn

I Italien, där Luca kommer från, är det särskilt svårt att få adoptera ett barn om du är homosexuell. Luca godkändes så småningom som en adoptivfader, men det var på ett villkor - han sattes sist i kön och fick bara adoptera ett barn med funktionshinder eller beteendeproblem.

Det betydde ingenting för Luca.

"Jag ville adoptera ett barn, oavsett om det var handikappat," sa han till BBC.

Efter månader av väntan kom en förfrågan till Luca. Han kunde adoptera den 13 dagar gamla flickan Alba.

Flickan hade Downs syndrom och familjen hade velat adoptera bort henne strax efter att hon föddes. Över 20 familjer tillfrågades redan, men alla tackade nej, skriver BBC.

Luca tvekade inte en sekund när han fick tillfrågan. Han gick rakt till sjukhuset och träffade den lilla flickan som smälte hans hjärta vid första anblicken. Från det ögonblicket var han pappan till Alba.

Nu är Alba 18 månader gammal, och förhållandet mellan henne och pappan har fått uppmärksamhet över hela världen. Luca säger att han har fått världens bästa dotter. Hon har en stark personlighet, älskar att vara social och får lätt vänner.

”Vår historia dementerar många stereotyper om faderskap, religion och familj. Det var inte poängen. Det här är bara vår berättelse,” skriver Luca på Facebook.

Ovillkorlig kärlek har inga gränser - Luca och Alba är perfekta exempel på det! Dela gärna berättelsen för att ge pappan den respekt han förtjänar!

Annons