Annons

Albin, 20, gjorde det vanliga misstaget bakom ratten - krockade med buss i 100 km/h

Annons

Han tittade ner för att svara på ett sms. När han tittade upp var han på väg rakt in i en buss – i 100 kilometer i timmen. Nu vill 20-åriga Albin Paulsson varna andra.

Så här skriver han på Facebook:


"Idag klockan 06.45 gjorde jag mitt livs tabbe och lärde mig en riktigt viktig läxa. Jag körde 100 på en motortrafikled där hastighetsbegränsningen är 100km/h med farthållaren i och får plötsligt ett SMS. Dum som jag är plockar jag upp mobilen och tänker ”snabbt kan jag ju kolla, det skadar inte”. Men när jag sen är klar och kollar upp på vägen så står där en stillastående buss 2 meter framför bilen och jag har inte en enda liten chans att bromsa eller väja. Enda anledningen att jag lever nu och kan skriva detta är för att busschauffören hade ställt sig halvt på vägrenen så att bara högra delen av min bil tog stryk. Jag hade med andra ord en omöjlig jävla tur som man verkligen aldrig ska räkna med. Så nu vill jag bara meddela alla därute: använd ALDRIG telefonen bakom ratten om det inte är med handsfree. Det är INTE värt det. Om man verkligen måste kolla på mobilen, så stanna där det är möjligt och ta det på en säker plats, istället för att göra som jag och ”bara kolla snabbt”.

Dela gärna inlägget ❤️"

Idag klockan 06.45 gjorde jag mitt livs tabbe och lärde mig en riktigt viktig läxa. Jag körde 100 på en motortrafikled...

Posted by Albin Paulsson on Tuesday, March 19, 2019

Krocken var allvarlig. Den enda passageraren i bussen var chauffören, som klarade sig med smärta i nacken, skriver Expressen.

Bilkörning och mobilen hör inte ihop – sprid Albins historia vidare om du håller med!

Annons