Äldre man säljer ved för att betala sjukhusräkningen för sin fru. Då stoppar en granne och inser den inser hjärtskärande sanningen

Jessica Pittman körde genom sin hemstad Gulfport i Mississippi, när hon märkte ett äldre par stå bredvid sin bil, parkerad vid sidan av vägen. Jessica blev nyfiken och körde dit för att prata.

Paret, Kenneth Smith och hans fru Helen, försökte sälja ved för att betala Helens sjukhuskostnader. Hon hade lungcancer, så Keeneth började såga upp ruttna träd, lägga virket i säckar och sedan försöka sälja veden längs vägen för 50 kronor styck.

Ett år senare såg Jessica Kenneth mannen stå på samma hörn - men den här gången stod han där ensam.

Kenneth berättade Jessica att Helen hade gått bort. Trots att han var förkrossad, stod han där varje dag i flera timmar och försökte sälja för att betala räkningarna som hade byggts upp. Han vinkade till alla bilar som körde förbi, för att försöka sälja till dem.

Jessica blev rörd till tårar och skrev ett inlägg på Facebook för att se om hon kunde hjälpa honom. Men varken Jessica eller Kenneth var beredda på vad som hända de närmaste timmarna.

ol1

Så här skrev Jessica på Facebook:

”Om någon jag känner skulle behöva lite ved, kom gärna förbi och köp lite av denna underbara, 80-årige äldre mannen. Hans namn är Kenneth. Han står vid hörnet Carl Leggett och West Taylor Rd. I Gulfport, nära Bayou Bluff. Han står där varje dag, i flera timmar. En säck kostar 50 kronor.

Lite bakgrund: Kenneth stod här och sålde ved även förra året, då med sin söta lilla fru Helen. Han sålde för att kunna betala för hans frus läkarbesök och räkningar.

I år står han där ensam.

ol2

”Han berättade för mig att hans fru Helen gick bort i cancer för några veckor sedan, men att han fortfarande måste få in pengar för att kunna betala sjukhusräkningarna.

Mitt hjärta brister varje gång jag passerar honom. Han viftar på varje bil som åker förbi.

I fredags stannade jag vid stoppskylten i korsningen där han står. Det var ett begravningsfölje som gick förbi, över vägen. Och Kenneth stod där, alert och med sin halmhatt hållandes över hjärtat. Vilken fantastisk man.

Hur som helst... Jag kan inte köpa all hans ved! Men vi kan väl alla försöka avvara 50 kronor för att hjälpa honom, denna fina människa.

ol3

”En insamling till Kenneth har startats av hans son, Leslie. Inte av mig. Men här är länken där du kan skänka en slant till honom, om du inte kan åka och köpa ved.

Jag vet inte hur mycket räkningarna ligger på, men jag har fått höra att han och hans fru lade alla sina besparingar på att täcka Helens medicin och läkarkostnader och att Kenneth har svårt att få allt att gå ihop”, skrev Jessica.

Och hennes uppmaning väckte reaktioner över hela landet. Snart strömmade främlingar till Kenneth, för att köpa ved.

Den insamling som startades på nätet gick också som tåget, hittills har otroliga 700 000 kronor skänkts till Kenneth! Visst är det fantastiskt vad vi människor kan göra när vi går ihop tillsammans?

Det är förmodligen mer än tillräckligt, men de senare åren har han gjort allt för att kunna spara pengar för räkningarna - så nu kan han äntligen leva pensionen han förtjänar.

Och det är att vi människor kan rubba berg om vi bara hjälps åt.

Lite vänlighet räcker långt. Dela gärna Kenneths berättelse med dina vänner på Facebook. [contentblock id=3 img=gcb.png]

Dela på Facebook