Annons

Alexander Karims svar till svenska folket – efter uppmärksammade brevet om Josefin Nilsson

Annons

Alexander Karim kan inte tystas. Hans upprop mot mäns våld mot kvinnor hyllas nu av tusentals. Dokumentären om artisten och skådespelaren Josefin Nilsson har rört upp starka känslor. 

Josefin Nilssons tragiska öde har berört ett helt land. I den nya dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” avslöjas sanningen om hennes plötsliga bortgång och sanningen bakom förhållandet med den kända dramatenskådespelaren.

Ljusmanifestation anordnades i hennes ära, en hashtag med #brinnerförjosefine och #tackanej började att spridas som en löpsedel.

För Alexander Karim innebar det en chans till förändring och det nu.


Alexander Karim: ”Gubbslem och skitstövlar”

I ett öppet brev som först publicerades på Nyheter24, skriver han om de krav han nu ställer på branschen på hårdare tag mot ”gubbslem”.

”Jag tackar härmed nej till, filmer, tv-serier, pjäser och projekt med de gubbslem och skitstövlar som både jag och ni känner till men som vi av juridiska skäl inte kan nämna vid namn. Men vi vet vilka ni är”, skriver Alexander Karim i det öppna brevet.

Han skriver vidare att det inte längre går att vara tyst. Det krävs åtgärder och en röst.

”Nej, nu får det vara nog. Jag känner att det är dags att ta ställning ordentligt. Det är dags att tacka nej. Så det gör jag nu. Till branschen. Ja, jag kommer att förlora pengar på det här. Det vet jag. Min karriär kanske går åt helvete men nu får fanimej vara nog”, skriver Alexander Karim.

Alexander Karims tack till svenska stödet

Och känslorna och reaktionerna efter brevet publicerats har inte låtit sig vänta. Nu backar tusentals människor upp Alexander Karim och gör honom sällskap i kampen.

Nu vill han skicka ett speciellt tack till svenska folket.

”Nu krossar vi glastaket – slår hål på myten om det manliga geniet. Förändringens vindar viner genom maktens korridorer. Om inte nu, när? Om inte vi, vem? Jag vill tacka för det enorma stöd jag fått efter min artikel i @nyheter24. Blir alldeles varm. TACK!”, skriver Alexander Karim på Instagram.

Starka ord! Gilla eller dela för att sprida Alexander Karims viktiga budskap! Vi backar dig Alexander!

Annons