Alltid saknade, aldrig glömda: Folkkära svenska profilerna som lämnade oss under 2018

Ännu ett år har passerat och en lång rad kända människor, som har gjort starka intryck på oss, har gått bort. Här har vi samlat några av de mest uppmärksammade dödsfallen 2018.


Ingvar Kamprad

Grundaren av möbelvaruhuset Ikea - Ingvar Kamprad blev 91 år gammal. Han dog i sitt hem i Småland den 27 januari efter en kort tids sjukdom.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson

Den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson dog den 3 april efter en korts tids sjukdom. Hon blev 80 år gammal.


Tim ”Avicii” Bergling


Artisten och dj:n Tim Bergling, även känd som Avicii, dog den 20 april i Oman. Tim blev bara 28 år gammal. Han dog genom självmord

Frank Andersson


Brottarlegendaren Frank Andersson, blev 62 år gammal. Den tidigare brottningsstjärnan drabbades av komplikationer efter sin svåra hjärtoperation och gick bort den 9 september.


Jerry Williams

Rocklegendaren Erik Fernström (Jerry Williams( dog den 25 mars efter en tids sjukdom. Den folkkäre artisten blev 75 år.

Kenneth Gärdestad

Kenneth Gärdestad blev känd för de älskade låttexterna som framfördes av lillebrodern Ted Gärdestad. Låtarna har levt kvar länge och anses som odödliga i flera år framåt.

Kenneth tilldelades hederspriset på Grammisgalan 2018, knappt en månad senare, den 3 mars, gick han bort, 69 år gammal i sviterna av sin cancer.


Anita Lindman


Anita Lindman Lamm, känd och omtyckt för barn-tv-klassikern ”Anita och Televinken”, avled den 31 augusti vid 86 års ålder. Hon dog i sitt hem i Norrtälje efter en tids sjukdom

Johannes Brost


”Rederiet”, ”Gäster med gester”, ”Varning för Jönssonligan” och ”Black Jack”, är bara några av de filmer och tv-serier som gjort Johannes Brost till en av Sveriges mest älskade skådespelare. Johannes gick tragiskt bort i cancer den 4 januari.

Tryck på dela-knappen för att hylla våra stora profiler, vår familj och vänner som lämnat oss under 2018.