Annons

Amanda, 34, är förlovad med sin ljuskrona: ''Härlig att pussa och mysa med''

Annons

De flesta människor attraheras till andra människor. Amanda Liberty är inte en av dem. 34-åriga Amanda Liberty blir kär i olika föremål och har nu funnit den stora kärleken – i form av en ljuskrona, skriver brittiska Daily Mail.

Amanda Liberty, 34, från Leeds i Storbritannien, har aldrig varit intresserad av vare sig killar eller tjejer.

Hennes första kärlek var ett trumset som hon blev kär i som 14-åring. Men hennes längsta kärleksrelation hade Amanda med Frihetsgudinnan i New York som hon var kär i i flera år. Amanda besökte även USA sex gånger för att se Frihetsgudinnan i verkliga livet och hennes sovrum är fullt av souvenirer föreställande statyn, skriver Daily Mail.

Men deras förhållande tog slut på grund av det långa avståndet emellan dem. Deras kärlek är fortfarande stark, dessutom har Amanda bytt efternamn till "Liberty".

Att vara objektsexuell, även kallat objektofili, en form av sexuell parafili där man är sexuellt och känslomässigt attraherad av saker som inte lever, till exempel byggnader eller möbler.


Amanda lever nu ett lyckligt liv med sina 25 ljuskronor, de olika ljuskronorna har namn och de fyller olika funktioner i Amandas liv. Två av dem är Jewel, Luna och Lumiere. Just Lumiere har fått sitt namn efter ljuskronan i Disney-filmen ”Skönheten och odjuret”.

Enligt Amanda finns det ingen avundsjuka mellan alla hennes ljuskronor.

– Jag älskar till exempel att pussas och mysa med Lumiere men jag sover med Jewel varje natt eftersom hon är portabel och härlig att mysa med, säger Amanda. Hon ser det som att hon lever i en öppen relation med samtliga ljuskronor, skriver Daily Mail.

Just Lumiére har en extra stor plats i Amandas hjärta. Den 91 år gamla ljuskronan från Tyskland fångade hennes hjärta och på alla hjärtans dag förra året förlovade de sig. -

Jag hoppas att vi så småningom kan ha en parceremoni. Jag har aldrig varit förlovad förut så det känns nytt och spännande, säger hon.

Som ett tecken på sin kärlek till Lumiere har Amanda även tatuerat in ljuskronan på sin arm. Tatuering uppges också vara godkänd av Lumiere.

– Hon säger till mig om hon inte gillar något men hon gillar verkligen tatueringen.


Amandas kärleksaffärer har fått reaktioner från många som tycker att det är märkligt att ha förhållanden med föremål istället för människor, men hon tycker själv att hennes känslor är helt naturliga.

– Jag vill att folk se hur lycklig mina ljuskronor gör mig och hur mycket de berikar mitt liv. Jag skadar ingen genom att leva i ett förhållande med dem. Jag lyssnar helt enkelt bara på mitt hjärta, säger Amanda till Daily Mail.

Se klippet nedan:

Annons