Ambulans under utryckning fick P-bot – nu rasar tusentals mot Q-Park

En ambulans under utryckning fick böter 750 kronor – för att sjuksköterskorna inte betalat parkeringsavgiften.

Klara Karlsson, från Tyresö, Stockholm, var på utryckning till en äldre patient med pågående bröstsmärtor passade parkeringsbolaget Q-Park att bötfälla dem. Klara hade parkerat på en gata så smidigt de kunde för att inte påverka framkomligheten.

Klara beslutade sig då för att skriva om händelsen på sin Facebooksida, riktat till det nederländska parkeringsföretaget Q-park.

De valde att skriva om händelsen på Facebook, där inlägget av kollegan Klara Karlsson i skrivande stund har över 43 000 reaktioner och 22 000 delningar.

”Idag var vi hemma hos en äldre människa med pågående bröstsmärtor. Vi parkerade ambulansen på en plats för att inte spärra av hela gatan. Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750kr för att vi ej betalt p-avgiften som krävs på denna parkering. Detta leder nu till att vi behöver betala denna bot samt lägga ner tid och ork på att överklaga denna p-bot.”, skriver Klara på Facebook.

Klara avslutar sitt inlägg med: ”Så nästa gång Q-park kanske ni kan ha överseende gällande ambulansernas parkering då nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar eller hos dig!! ”

Dela gärna för att sprida detta.

Dela på Facebook