Annons

Amerikansk kvinna går ut på Twitter efter ha förlorat VM mot transkvinna

Annons

När det kommer till tävlingsinriktade sporter kan du glömma ordspråket "det viktigaste i livet är inte att segra, utan att kämpa väl."

Det här är precis vad som hände när tredjeplatshållaren av UCI-Masters Track Cycling World Championships i Los Angeles förra söndagen (14 oktober) klagade på Twitter om sitt resultat efter att ha kommit bakom vinnaren av tävlingen, en transkvinna.

På bilden ses McKinnon med tvåan och trean, Carolien Van Herrikhuyzen från Nederländerna och Jennifer Wagner från USA. 

Men Jennifer Wagner, som kom på tredje plats, säger att McKinnons deltagande i mästerskapet ”inte är rättvist”, i en diskussion på Twitter.

Efter motreaktion från Twitter-användare bad Wagner-Assali om ursäkt för sina kommentarer om loppet, rapporter DailyMail.


"Efter att ha lite tid att reflektera, inser jag mina twitter kommentarer tidigare i veckan oavsiktligt gav elden mer näring i en kontroversiell situation, som jag ångrar. 

Jag skrev kommentarer ur en känsla av frustration, men de var inte produktiva eller positiva."


Att tillåta biologiska män som identifierar sig som transkvinnor tävla mot biologiska kvinnor är ett omdiskuterat och kontroversiellt ämne. Enligt Internationella olympiska kommittén utgör deras högre testosteronhalt ett orättvist övertag.

McKinnon själv hävdar däremot att hon inte åtnjuter några fördelar av att som transkvinna tävla mot kvinnor.

— Det finns absolut inga bevis för att jag har haft orättvisa fördelar, sa hon och fortsatte:

— Vi borde inte oroas över att transpersoner tar över OS. Vi borde däremot oroa oss över deras mänskliga rättigheter och att de behandlas rättvist.

Vad tycker du? Kommentera gärna!

Annons