Annons

Amerikansk troféjägare poserar med ovanlig svart giraff – för att skryta om att hon lyckats skjuta den till döds

Annons

Framför en död giraff, bredvid en död apa eller med horn från en död gnu i sina händer.

Tess Thomson Talley delade bekymmerslöst med sig av jaktlyckan från hennes jaktresor – men nu kommer kritik.

– Döda djur som en sport, du borde skämmas, skriver en av alla kritiker på Twitter.

För än ett år sedan befann sig Tess Thompson Talley från Kentucky, USA i Sydafrika på troféjakt. Där sköt hon sällsynt svart giraff och delade sedan en bild där hon poserar med sitt byte, rapporterar Daily Mail.  

”Böner för en drömjakt besannades i dag!” skrev hon i samband med bilden. 

I mitten av juni uppmärksammade Africa Digest bilden i en tweet och skrev ”En vit amerikansk vilde som delvis är en neandertalare kommer till Afrika och skjuter ner en mycket sällsynt svart giraff tack vare Sydafrikas dumhet. Snälla dela”. Troféjakt är lagligt i Sydafrika.    

”En vit amerikansk vilde som delvis är en neandertalare kommer till Afrika och skjuter ner en mycket sällsynt svart giraff med Sydafrikas goda minne.”

Snälla dela detta. Om våra så kallade regeringar inte kan ta hand om våra vilddjur, då är det dags för oss att stå upp och ta ansvar för vår kontinent, våra länder, resurser och vilda djur… Dela dela dela! och låt oss få en enad röst mot plundringen av Afrika, det enda hem vi har", skriver Africa Digest på Twitter.

Strax efter twittrade sajten kritik mot den sydafrikanska regeringen som gett tillstånd till skjutningen. Snart var drevet mot henne igång.

Enligt rapporter uppskattas det ha handlats med cirka 1,7 miljoner djurtroféer mellan 2004 och 2014 runtom i världen, skriver The Guardian. Minst 200 000 av dessa djur har klassificerats som utrotningshotade av IUCN.

Talley har nu mottagit flera dödshot vilket hon bemöter i ett mejl till Fox News:

”Jag förstår att jakt inte är för alla; det är skillnaderna som gör den här världen så fantastisk. Men att hota någon för vad den gör är totalt oacceptabelt”, skriver hon. 

Hon menar också att den här typen av giraff inte är sällsynt och att arten växer tack vare insatser delvis bekostade av jägare. Giraffen var också 18 år gammal således för gammal för att föröka sig, menar hon.  

Den hade enligt henne dödat tre andra ung-hanar, som hade kunnat få ungar.

Enligt New York Times stämmer inte det uttalandet dock, utan att 18-åriga giraffer visst kan få ungar.

Iris Ho, programchef på Humane society international, menar att den här typen av jakt inte är hållbar.

– Troféjägare åker dit för att döda och sedan skryta, inte för att bevara arterna, säger hon.

Dela om du också vill vara med och höja rösten för att troféjakt stoppas.

Annons