Annons

Andrea led av migrän i 25 år. När hon slutade äta två saker släppte migränen

Annons

46-åriga Andrea Henson från Lincolnshire i England har kämpat med migrän över hälften av sitt liv.

Daily Mail berättar historien om mamman som i 25 år har lidit av migränattacker varje vecka, både mildare och riktigt svåra. I ett fall var anfallet så allvarligt att Andrea blev inlagd på sjukhus med misstanke om blodproppar eller hjärnblödning.

- Det var överlägset mitt värsta anfall. Jag undersöktes på alla möjliga sätt inklusive en CT-skanning, säger Andrea Henson.

Andreas anfall var helt oförutsägbara. De kan dyka upp när som helst och ha en varaktighet på en till tre dagar.

- Jag kände mig så utmattad och irriterad, det var inget jag kunde göra. När jag var på jobbet försökte jag bara ta mig igenom dagen.

Men jobbet var exakt vad som skulle vara räddningen för Andrea.

Som en kock i ett cateringföretag måste Andrea att förhålla sig matintoleranser så att hon kunde möta kundernas behov. En dag berättade en vännina till henne om ett laboratorium som heter YorkTest, där man kunde testa för olika allergier. Här hade hennes vän testat positivt på glutenallergi.

- Jag tänkte att det här var ett perfekt tillfälle att få en djupare inblick i olika allergier i samband med mitt jobb och samtidigt få en bättre inblick i min egen familjs hälsa.

Andrea tog alltså hela familjen till laboratoriet och såg till att alla testade sig för eventuella allergier.

Resultatet av testerna förändrade Andreas liv. Det visade sig att hon var allergisk mot kokosmjölk och majs. Det intressanta var att dessa livsmedel var orsaken till Andreas migränattack.

- Jag hade tidigare ingen aning om att intolerans mot mat kunde orsaka migrän, säger hon till Daily Mail.

Det var inte bara Andrea som testade positivt för matintolerans. Hennes man, Andrew, hade en allergi mot vete, mjölk och paranötter. Båda barnen hade också intolerans mot mjölk.

Hon har slutat med medicinen helt, och har mycket mindre migrän. 

- Sedan jag började äta annorlunda har jag gått ifrån att ha migrän varje vecka till att ha det tre gånger totalt. Och efter sex veckor försvann det nästan helt. 

Andrea beskriver det som att hennes liv har förändrats helt. Företaget York Test är övertygade om att deras metoder fungerar. 

Andra experter är mer skeptiska och menar att det inte fungerar alls, medan somliga tror att olika allergier mot mat är myt. 

Andrea uppmuntrar nu alla att testa för eventuella matintoleranser.

Annons