Anledningen varför den mest spelade låten på Spotify är på sin plats..

Natten till alla hjärtans dag så släppte Joakim Lundell, även känd som Jockiboi, sin låt "All I Need".  På så lite som en timme tog sig låten in på Spotifys 100-lista och på 24 timmar så klättrade låten upp på en förstaplats med nästan 600 000 streams. 

Låten handlar om att leva med någon som lider utav psykisk ohälsa och är tillägnad Joakims fru, Jonna Lundell. 

 Texten handlar om Jonna, rakt av. Den handlar om att jag inte kan nå Jonna när hon går in i sina anfall, det är som att vara under vatten när man skriker för det är som att hon inte hör. Det enda jag kan göra i de lägena är att finnas där för henne. Det är de låten handlar om, säger Joakim själv om låten. 

Joakim, olikt andra artister, har gjort allting själv. Regisserat videon, skrivit texten och allt däremellan.  

På sociala medier kan man se hyllningar från alla möjliga olika håll, väntade som oväntade. Bland annat så skriver Samir Badran, som tidigare haft flera hits på Spotifys topplista, på sin Facebook, 

”Det är en sjuk siffra. Jag och Viktor hade som mest 384 000 plays per dag när vi låg i topp. Du har nästan 600 000 mannen. Jag måste steppa upp." 

Texten och känslan i låten går rakt in i hjärtat och man känner att det ligger en betydelse bakom varje ord. 

Att lida utav psykisk ohälsa är så mycket vanligare än vad många tror och det beror på att det alltid varit väldigt tabubelagt att prata om. Att människor som Joakim och Jonna finns, som pratar så öppet om något som vanligtvis tystas ned, är så himla viktigt. Att känna sig ensam i något är aldrig kul och för mig är den här låten ett slag för alla som lider eller har lidit utav psykisk ohälsa. Du är inte ensam och dagen du träffar rätt människa, som stannar och stöttar dig genom allt, så kommer allt annat suddas ut. Det kommer inte kännas lika viktigt längre. 

Se videon nedan för att höra den känsloladdade kärlekslåten och DELA gärna detta på Facebook med alla du känner!

Dela på Facebook