Äntligen! - Undersköterskor får högre lön.

Här är ett besked som jag tror många väntat länge på och som verkligen behövdes!

Idag blev ett nytt treårigt kollektivavtal är klart för en halv miljon kommunalarbetare.

– Kommunal har i dag träffat ett historiskt avtal för jämställda löner, sade Kommunals ordförande Anneli Nordström vid pressträffen, enligt Aftonbladet.

Under fredagen höll LO-facket Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) en gemensam pressträff. Där presenterade parterna ett nytt treårigt kollektivavtal som gäller landets 500 000 medlemmar i Kommunal.

Avtalet kommer innebära mer jämställda löner och är också ett genombrott vad det gäller rätten till heltidsarbete, enligt Kommunals ordförande Anneli Nordström.

– Det har varit väldigt konstruktiva förhandlingar, ända in i kaklet, säger Anneli Nordström enligt Aftonbladet.

Avtalet, som innehåller en särskild satsning för undersköterskor, innebär även alla Kommunals medlemmar får 520 kronor mer i månaden. Undersköterskegruppen får i snitt 800 kronor mer i plånboken under det första avtalsåret. Utöver det görs en särskild karriärsatsning där var fjärde undersköterska får ytterligare 880 kronor i snitt.

Det gamla avtalet löper i april och startar igång nu under Maj månad.

– Från SKL:s sida är vi väldigt glada över att vi får ett treårigt avtal och kan ha en långsiktig planering ute i kommuner och landsting, säger Heléne Fritzon från SKL:s förhandlingsdelegation.

Vi på Viralking tycker att detta är så fantastiskt!  Våra undersköterskor som sliter för vår skull. Dela om du också tycker att undersköterskor förtjänar en högre lön!

Dela på Facebook