Apan kidnappar övergiven valp på gatan och springer iväg, men ingen kunde förutspå anledningen

När en hundvalp övergavs på gatorna i Rode, Indien, behövde han hjälp direkt för att försvara sig själv. Men det var inte en snäll människa som tog in valpen, det var det någon helt annan som agerade.


När en vild apa såg den ensamma valpen tog hans faderliga instinkter över och han plockade omedelbart valpen och adopterade honom som sin egen.

Han tog hand om valpen, gav den mat, skydd och allt annat han behövde för att överleva, inklusive skydd mot alla som försökte skada honom. Vi alla kunde lära oss en läxa från denna apas vänlighet!


Apan kramade om valpen och gick runt med honom som om det vore hans egen bebis. Kanske hade apan separerades från sitt eget barn och det var därför han kände en sådan stark längtan efter att ta hand om den utsatta valpen?

Det är inte överraskande att duon blev ganska kända i Rode. Folk älskar att se paret strosa omkring tillsammans på gatorna. Många ger paret mat för att hålla dem friska.

Och när paret hittar mat, låter apan alltid valpen äta först för att se till att den äter ordentligt. Han äter sedan resterna om det blir något över.

Apan brukar tvätta valpen och rensa pälsen från loppor och kvalster, så valpen är i mycket bättre hälsa än vad han skulle vara utan sin beskyddare.

Valpen vet uppenbarligen vem hans räddande ängel är, och när apan lägger ned honom försöker han aldrig springa iväg. Han stannar vid sin adoptivfars sida. Apan tar till och med upp honom till trädtopparna när han ska sova för att hålla honom säker.

Apor är mycket som människor på många sätt - deras känsla för familjen är lika stark som människors, så det är inte överraskande att denna apa är som en pappa för den övergivna valpen.

Vanligtvis skulle de två arterna undvika varandra, men den tillgivna bindningen mellan paret är tydligt att se. Även om de kan ha lite problem eftersom hunden blir större.. Men jag är ändå säker på att apan fortfarande försöker bära den tills han inte kan göra det!

Denna apa lär oss allt vi behöver veta om kärlek och omtanke, och det är rörande att se! Dela gärna detta med en vän om du blev berörd av apans och hundvalpens relation.

Dela på Facebook