Annons

Aporna skriker i desperation - bilderna avslöjar fruktansvärda djurförsök i tyskt laboratorium

Annons

Apor som är fastspända i metallselar och blödande katter och hundar som lämnas att dö. Det visar nya bilder från ett tyskt laboratorium, tagna med dold kamera av djurrättsaktivister.

Katter och hundar lämnas för att dö i sitt eget blod, apor spänns fast vid hals och armar längs väggen samtidigt som de skriker i desperation.


Brittiska Metro rapporterar om djurrättsaktivisten, som under täckmantel, fick jobb på en forskningsanstalt i Hamburg, Tyskland. Han jobbade på anstalten, LTP Laboratory of Pharmacology and Toxicology, från december 2018 till mars 2019 och under den tiden fick han se hemska saker.

Det man gör på laboratoriet är att testa hur olika toxiner påverkar djuren, för att därifrån kunna mäta fram en säker dos för människor.

På laboratoriet testar man att förgifta djuren för att se hur de tar skada, i ett försök att mäta vad en säker dos för människor kan vara. Djuren injiceras med, får att äta eller andas in ett ämne för att mäta de toxiska effekterna. Enligt brittiska Metro är dessa kräkningar, inre blödningar, andningsbesvär, feber, hudproblem, organsvikt och även död.


Djuren får varken bedövning eller smärtlindring.

Hundar, katter och apor hålls fångna på detta laboratorium under fruktansvärda förhållanden.

 – Hundarna viftade på svansen när de var på väg mot döden, de var desperata efter att få någon typ av mänsklig kontakt, säger Friedrich Mullen, från den tyska djurrättsorganisationen Soko Tierschutz, enligt Metro.

Vidare berättar han att aporna behandlades allra värst. I videon här nedan kan vi se hur de sitter fastspända i hals och armar på rad mot en vägg. De skriker desperat efter hjälp.

Just nu gör polisen i Tyskland en utredning av anstalten efter djurrättsaktivistens anmälan.

Se klippet nedan. Vi vill varna för starka bilder:

Annons