Apungen faller ner till lejonen - men det kameran fångar sen överraskar en hel värld

Fotograferna Evan Schiller och Lisa Holzwarth fångade något fantastiskt med deras kameror… En grupp babianer höll på att jagas av denna lejoninnan, som uppenbarligen letade efter kvällsmat. En babian hade inte tur och fångades av den hårda lejoninnan. Onödigt att säga att det var slutet för babianen.

Det lejonhonan inte visste var att med sig hade babianhonan en liten bebisbabian, mindre än en månad gammal. Vad hon gjorde med babianbebisen är bortom denna värld.

Till lejoninnans förvåning så låg en liten babian mindre än en månad gammal under moderns kropp. Den lille pojken försökte omedelbart fly men var för svag för att klättra upp i ett träd

Lejoninna gick lugnt för att se vad som händer med den lilla krabaten.

Och plötsligt började hon leka med den! Och behandlade honom med nyfikenhet och omsorg

Barnet har tecken på trötthet och var något sårad av vad som just hade hänt. Plötsligt, dök två andra lejon upp . Lejoninna visade omedelbart tecken på aggression mot dem. För att skydda babianungen. 

Hon tog upp apan i munnen och bar iväg den. Det här känns nästan som en ”Djungelboken”-inspirerad historia!

I ett närliggande träd hade en babianhane iakttagit situationen på avstånd. Det var tydligt att han ville försöka rädda ungen, så när första bästa tillfälle gavs, sprang han ner till ungen och återvända hem igen. 


– Oavsett vad är den unge babianen en inspiration för mig, och en påminnelse om att livet är skört och att oavsett hur mycket vi försöker kontrollera utfallet, är allt vi kan göra att leva i nuet, säger Lisa.

Den här historian är så magnifik från alla dess håll. Från lejonhonans ömhet gentemot babianbebisen, till pappans tapperhet.

Dela på Facebook