Apungen har inte sett sin mamma i 3 veckor, men titta när de känner igen varandra för första gången

När en student på Kingsway High School i Amanzimtoti, Sydafrika upptäckte en apunge som smärtsamt hoppade runt på ett skadat ben, bad han om hjälp. Ett team av volontärer från Umsizi Vervet Rescue Center tillbringade timmar och försökte fånga den lilla killen, som de kallade Pearce. Naturligtvis var hans apfamilj väldigt arga och upprörda att de stygga männen jagade deras stackars bebis. De förstod inte att de männen bara försökte hjälpa till!

Efter att männen fångade den lilla apan tog de honom tillbaka till djurhemmet där en veterinär kunde behandla hans skador. Han tillbringade flera veckor under sin expertvård tills hans ben slutligen läkte. Under tiden sakande den stackars lilla Pearce sin mamma, och hans familj hade antagligen gett upp hoppet om att någonsin se honom igen. Tack och lov är organisationens uppgift att rehabilitera skadade apor, och de ville inte hålla Pearce längre än nödvändigt. Efter att han blev helt klar från veterinären var det dags för honom att äntligen åka hem.


Tyvärr var det ett stort problem - dessa apor är kända att röra sig långt inom sitt territorium. Teamet letade efter dem i timmar innan de äntligen hittade familjen på en byggnad nära skolan där han ursprungligen hittades. När Pearces bur öppnade, sprang han genast till sin familj. Deras söta återförening kommer att lämna dig i tårar.

Kolla in videoklippet nedan för att se det underbara ögonblicket när mamman känner igen att hennes förlorade unge äntligen har kommit hem. Hon agerar exakt som en riktig mamma skulle göra!


Dela på Facebook