Annons

Artisten rasar efter äldreboendets misskötsel av alzheimersjuke pappan - satt i sin egen avföring

Annons

Pernilla Andersson förfärades när hon besökte pappan på äldreboendet.

På äldreboendet Vardaga hittade sångerskan Pernilla Andersson sin alzheimersjuka pappa sittandes i sin egen avföring. När hon rotar fram ett par andra, prydligt vikta byxor i garderoben är även de i samma skick. Nu ryter hon ifrån mot boendet.

När Pernilla Andersson upptäckte att hennes alzheimerssjuke pappa satt bortglömd i sin egen avföring på äldreboendet gjorde hon ingen stor grej av det, då hon tänkte att det var ett misstag som endast händer en gång. Men det hände igen, och denna gång hade avföringen torkat in ordentligt.

Så här skriver hon på Facebook:

"Varning för otäcka bilder! Hur går det för er tycker ni, Vardaga? Jag kommer upp till pappa, lördag förmiddag, han sitter i sin egen skit, täcket från sängen borta, rummet stinker fekalier. Under naglarna är det bajs. Inget inkontinensskydd. Jag tar av byxorna, ska byta till ett par andra, som är prydligt inlagda i skåpet. Med bajs i. Går själv till tvättstugan och sätter igång en tvättmaskin. Tyckte ni inte att han vid dessa olyckor borde fått duscha? Ni säger att han som alltid är snäll varit sur och tvär: Det tror FAN det. Hur kan man ha så bråttom att man lägger in nerbajsade byxor i en garderob? Jag bryter fanimej ihop snart! Men det har jag inte tid med eftersom jag måste ta hand om mitt barn, turnera, driva företag OCH göra ert jobb samt betala massor för det. Nu räcker det!

Vi hade möte, till och med med min advokat som skrev ner allt som sas. Jag träffade Stadsdelsnämnden och jag trodde ni skulle plocka upp er, så möts man av detta. Nu är det IVO-anmält som vanvård. Jag kommer aldrig ge mig, ni SKA tillhandahålla god vård. BASTA! #lexpernilla

Jag tog hem pappa till mig. Nu är han nyduschad i min morgonrock, Dregens kalsonger och Sixtens up&go som jag modifierat. Skönt att känna att jag vet att han är ren och naglarna är klippta. ❤️

Pappa är glad, lyssnar på bossanova och äter spagetti & köttfärssås. Jag är skitarg men håller ihop så han inte ska bli orolig.

PS! Har gjort en IVO anmälan och skickat bilderna till Stadsdelsnämnden."

Varning för otäcka bilder! Hur går det för er tycker ni, Vardaga? Jag kommer upp till pappa, lördag förmiddag, han...

Posted by Pernilla Andersson on Saturday, February 9, 2019


I morse gästade 44-åringen Nyhetsmorgon i TV4 för att höja rösten för att äldre sjuka ska tas på allvar inom vården och äldreomsorgen.

–Jag vill vara en röst för pappa som inte har ord, säger Pernilla när hon gästar Nyhetsmorgon.

Händelsen blev en larmklocka

Hon berättar att hennes pappa inte är den första som inte får den bevakning eller skötsel han behöver. 

– Jag försöker vara en röst för de som inte orkar, och för pappa som inte har någon röst, säger hon.

Men trots händelsen kommer Pernilla inte att låta hennes pappa förflyttas från boendet.

– Jag gör det ju väldigt enkelt för dem om jag inte låter honom bo kvar. Jag kommer att vara en vagel i ögat på dem nu, säger Pernilla.

Nu har hon, med hjälp av sin make och andra startat en fond för att belysa dessa problem. 

Så här skriver hon på sin Facebook-sida där man kan donera:

"Samlar ihop pengar till pappas och alla äldre sjukas rätt till god alzheimervård. Hjälp mig att göra deras sista år drägliga och humana. Alla pengar går till advokater, granskare och administration gällande våra undersökningar av äldreboenden."

Nu jobbar Pernilla för att ingen ska råka ut för något liknande. Dela gärna för att hjälpa henne höja rösten för Sveriges äldre sjuka.

Annons