Äter du bananer med bruna prickar? DETTA händer i kroppen när du gör det

Banenen är en söt och god frukt som de flesta av oss uppskattar. Den är lämplig för kakor, desserter och liknande - och är samtidigt genial som ett snabbt mellanmål.

Vissa gillar bananer när de är så gröna som möjligt, nästan på gränsen för att vara omogna. Sen finns det ju folk som föredrar den brunprickiga varianten, den är absolut godast tycker jag.

Men vad händer om man äter 2 brunpricka bananer varje dag? Här är åtta skäl till varför din kropp kommer att älska dig för att du äter bananer med bruna prickar:

1. Motverkar stress

Bananers B-vitaminer är en tuff vapen mot stress, och här är de gula och bruna frukterna perfekta på grund av sin hög halt av B-vitaminer, det framgår av denna rapport.

2. Motverkar astma

Det är inte dumt att ge barn banner på dagis dagligen. Förutom att de är nyttiga och laddade med vitaminer, har forskare också funnit att barn som äter en banan om dagen, har 34% mindre risk att drabbas av astma.

3. Lindrar PMS-symptom.

Både bananens höga nivåer av vitamin B6 och järn kan bidra till att lindra de klassiska PMS-symtom, inklusive humörstörningar, visar en studie. Så ta en banan nästa gång du är i en farlig stämning på grund av PMS.

4. De ger energikick.

Vill du ha energi snabbt, så är banan svaret. Eftersom det innehåller inte mindre än tre naturliga sockerarter och massor av fibrer. Forskning visar att två bananer ge tillräckligt med energi för en ansträngande träning i 90 minuter.

5. De är bra för magen

Lider du i perioder av förstoppning och diarré? Då bör du äta bananer, det höga fiberinnehållet i bananer bidrar till att förbättra tarmrörelserna och vid diarré kan bananer hjälpa till att återställa elektrolytnivåerna, särskilt av kalium, säger forskare.

6. De är bra mot depression.

Forskning visar att bananer kan hjälpa dig att övervinna depressiva syndrom, eftersom de innehåller massor av aminosyran tryptofan, ett ämne som kroppen omvandlar till seretonin, som även kallas för för kroppens glädjehormon.

7. Bra för blodet.

Har du järn och blodbrist? Då är bananer en perfekt komplement till dig. Kroppen behöver järn för att producera röda blodkroppar och hemoglobin. Ät mer bananer så stimulerar du blodtillförseln i din kropp.

8. Mot högt blodtryck.

Kalium brukar rekommenderas vid högt blodtryck, och bananer innehåller mycket kalium vilket skyddar hjärtat och har en kärlutvidgande effekt. Bananer innehåller också lite salt, vilket bidrar till att bekämpa högt blodtryck.

Dela gärna med dig av listan om du tycker att fler borde veta detta.