Att dricka ett glas vin är detsamma som en timme på gymmet ! Jag hade INGEN ANING!

Vinälskare över hela världen kommer att glädjas med denna nyhet…

Att dricka ett glas vin kan bränna fett och motsvarar en timmes på gymmet! Under många år var det som en myt eller en spekulation om hemligheten men nu har två oberoende forskare satt denna myt på prov.

Är vin ungdomens källa?

vin1

Den första studien genomfördes vid universitetet i Alberta i Kanada, där fynd tyder på att rött vin innehåller en aktiv komponent som kallas Resveratrol. Resveratrol är ansvarig för fettförbränning och är också bra för hjärtat.

Andra effekter av annat än ökad hjärtfrekvens från fysiska aktiviteter är att resveratrol försenar tecken på åldrande och är en kraftfull antioxidant. Det hjälper också för att förhindra hjärtinfarkt och cancer. På en annan studie utförd av Oregon University, har rödvin kapacitet att bromsa tillväxten av fettceller. Men forskningen utförs på Muscadine druvan endast och ytterligare tester krävs för att stärka föreningen.

Röda druvor jästa till vin är den bästa källan för Resveratrol

vin2

Men naturligtvis innan vi alla går och sörplar ner några flaskor vin ska man kanske tänka till, man vill ju inte vakna upp med en baksmälla, kom ihåg att man kan få för mycket även av bra saker.

Drick med måtta och håll dig till bara ett glas per måltid eller innan du sover. Dessutom är dessa effekter fortfarande bara begränsat till rött vin och ytterligare tester på människor behövs.

Men ändå, det är ett rättmätigt alibi till att dricka ett glas vin! :)

Dela gärna med dina vänner!

Dela på Facebook