Annons

Australisk man får syn på spindel som bär död mus upp för hans kylskåp

Annons

Rädslor och fobier är inget nytt bland människor. En av de mest förekommande fobierna är dock den för spindlar.

Denna rädsla kallas arachnophobia. Det finns till och med dem som är så rädda för spindlar att de blir helt paralyserade när de får syn på en. De flesta av oss kanske inte är så pass rädda, men uppskattar ändå inte dessa insekters sällskap.


Bilderna i denna artikel kan vara stressande för dem med spindelfobi. Faktum är att även de som inte är speciellt rädda för spindlar får nog kalla kårar av denna australienska spindel.

Jason Womal var på väg till jobbet då hans granne kallade på honom. När Jason ropade tillbaka svarade grannen och bad honom komma till köket. Det Jason fick se sammanfattade två av hans värsta fobier.

En spindel drog upp en död mus över kylskåpsdörren. Det såg minst sagt ut som något från en mardröm.

Jason hade först svårt att förstå vad det var han bevittnade. Den stora spindeln drog musen uppför kylskåpsdörren. Det är oklart huruvida musen var död eller ej när spindeln fick tag på den. Oavsett vilket var det imponerande att se hur spindeln lyckades bära musen.

Jason sträckte sig fort efter sin telefon för att spela in händelsen och laddade upp den på internet där den fick mer än 23 miljoner visningar.


Många som sett videon kände starkt obehag och lämnade kommentarer som reflekterade detta.

Jason lade till ett inlägg där han försäkrade alla om att spindeln inte kommit till skada. Han berättade även att han och hans granne valt att döpa spindeln till Hermie.

Experter säger att spindeln i videon är en så kallad Huntsman. Normen för dessa spindlar är att de blir runt 3 centimeter, men det finns dock så kallade Giant Huntsman spiders som ofta blir lika stora som en tallrik.

Huntsmanspindlar använder inget nät för att fånga sitt byte utan jagar istället genom att smyga sig upp på sitt byte och övermanna det med hjälp av sin styrka och sina giftgaddar.

Se klippet nedan:

Annons