Autistisk pojke erkänner sin mörka hemlighet för tomten: Då visar han 6 ord som vänder allt

6 år gamla Landon Johnson från Michigan i USA är autistisk. Människor som inte vet om Landon kognitiva störningar anser ofta hans beteende som oanständig och vulgär.

"Folk stirrar när vi är ute och handlar och Landon är kanske för högljud eller får ett anfall" säger hans mamma Naomi.

"Det har hänt flera gånger att folk har sagt att han måste lära sig att uppföra sig ordentligt, men folk ser inte vad som ligger bakom"


6-årige Landon och hans familj besökte jultomten på köpcentret RiverTown Crossings i Michigan, när Landon gick fram till mannen i skägget för att ställa en mycket viktig fråga.

Efter mamma hade tagit en bild på alla barnen med tomten, sprang 6-åringen tillbaka till tomten. Armarna viftade och det var tydligt att pojkens fråga gjorde honom nervös.


”Kommer jag hamna på stygglistan och bli utan julklappar eftersom jag har autism?”, frågade Landon.

Landon var orolig att hans autism skulle göra jultomten och hans nissar arga, och därmed inte lämna några klappar under granen!

Men 6-åriga Landon kunde inte ha haft mer fel.

Utan att tveka svarade jultomten:

“Jag älskar dig, renarna älskar dig och det är okej. Du är en snäll pojke. Du är en snäll pojke, visst vet du det?” I 5 minuter pratade Landon och jultomten tillsammans medan Landons mamma väntade.

Mamma Naomi kunde med tårar i ögonen se hur nervositeten rann av sonen medan tomten pratade lugnande med honom.

Hon berättar att tomten förklarade för Landon vad hon hade försökt lära honom hela livet – att han inte är sämre än någon annan bara på grund av sin autism.

Med bara några enkla ord, ställde jultomten allt till rätta igen.

“Det är okej att vara dig själv!”

Orden verkade verkligen sjunka in hos Landon och de spenderade ytterliga fem minuter med att prata om pojkens intressen och julen. Men ingen var lyckligare än mamma Naomi.


”Här satt Landon, tillsammans med Tomten, och fick höra att det är ok att vara sig själv. Jag säger hela tiden att han är speciell och att jag älskar honom, men det är alltid trevligt att höra det från andra”.

Och att få bekräftelse från en så högaktad person som tomten gav Landon det självförtroendet han hade letat efter.

En liten gest betyder så mycket för en 6-åring!


Dela på Facebook