Annons

Bacondrömmen är sann! Nya sättet att grilla en baconbomb tar nätet med storm

Annons

Sommaren är på ingång med sol, värme och allt vad det innebär. Men ännu bättre – det börjar bli dags att dra fram grillen.

Jag hittade nyligen ett recept på baconbomber med köttfärs och lok. de blir verkligen fantastiskt goda. Det roliga är också att man kan modifiera receptet lite själv, särskilt kring vad man stoppar i köttfärsen.

Du behöver:

• 2 gula lökar

• 500 g köttfärs

• 4 msk tärnad lök

• 4 msk hackad persilja

• 4 msk hackad svamp

• 1 msk brunt socker/farinsocker

• 1 msk kryddig ketchup

• 1 tsk soya

• 1 tsk Worcestershire

• 4 msk ströbröd

• 1 pkt bacon

• 1 flaska BBQ-sås

Steg 1:

Börja med att skära itu löken. Spara de största skivorna och lägg åt sidan.

Steg 2:

Ta fram en skål och blanda ihop köttfärs, tärnad lök, persilja, svamp, brunt socker/farinsocker, kryddor och ströbröd.

Steg 3:

Forma köttfärsen till små bollar. Placera dem sedan innanför två lökskivor, som ska omringa bollarna.

Steg 4:

Nu börjar den roliga delen. Ta nu fram bacon. Linda in bollarna i bacon, tre skivor för varje boll. Sätt gärna en tandpetare i bollen så att baconet verkligen hålls på plats.

Steg 5:

Värm i 220 grader i 40 minuter, antingen i ugnen eller om du har lock och temperaturmätare på grillen. Ta ut och täck bollarna med barbeque-sås. Nu kan du ta dem till grillen om du värmt i ugnen och grilla på hög värme tills de får den perfekta färgen och ytan.

Steg 6:

Resultatet: En riktigt läcker baconbomb som är både söt, salt och ser fantastiskt god ut, och vänta bara tills du får smaka på den!

Dela gärna receptet på knappen nedan så kanske du kan få baconbomberna nästa gång du är inbjuden till grillkväll. 😄

Nedan kan du se ett klipp på hur du gör dem:

Annons