Båda föräldrarna är över 1,80 långa. Men när de får ett barn får de sig en överraskning!

23-åriga Jaime Jenkins och pojkvännen Jakob Lang från Sydney, Australien, såg fram emot födelsen av sitt första barn. De första 3 månaderna passerade utan några större komplikationer, men i vecka 12 visade ultraljudet att något var fel.

hel1

Bara ett par veckor innan den planerade förlossningen, släppte läkarna en bomb: deras dotter hade ännu inte utvecklat någon lungvävnad och rekommenderade därför att de skulle avsluta graviditeten.

”Jag kunde känna hennes sparkar och vi hade redan namngett henne, så det fanns ingen chans att jag inte skulle ge henne chansen till att leva.”

hel2

Läkarna förväntade sig inte att barnet skulle överleva länge utanför magen, så när lilla Helena kom till världen förberedde Jaime och Jakob sig på att säga adjö. Men till både sina föräldrars och läkarnas stora överraskning, blev Helena bara starkare och starkare.

Sex veckor senare fick föräldrarna reda på sin dotters diagnos: Helena hade en mycket ovanlig form av dvärgväxt, diastrofisk dysplasi.

hel3

Helena var tvungen att genomgå otaliga operationer och bodde på sjukhuset sina första tre månader i livet. På dessa tre månader lurade hon döden hela tre gånger.

hel4

Under den här tiden lärde sig också de nyblivna föräldrarna hur de skulle ta hand om sin dotter på bästa sätt, eftersom hennes tillstånd kräver mycket tid, vård och kunskap.

Trots att både Jaime och Jakob är över 180 cm långa, visade det sig att båda bar på den ovanliga genen för dvärgväxt. De har därför inte bestämt sig om de ska utöka familjen, eftersom risken att nästa barn också ska få diastrofisk dysplasi är 1 på 3.

hel5

Helena måste åka till sjukhuset två gånger i månaden för täta läkarkontrollen, men all övrig tid ser hennes föräldrar till att hennes liv är fyllt av glädje och äventyr.

De kallar kärleksfullt sin dotter för Tummelisa och klär ofta upp henne i älv- och prinsessklänningar för att sätta lite guldkant på vardagen, i kontrast till de många läkarundersökningar hon fortfarande måste genomgå.

hel6

Deras lilla guldklimp är nu nyss fyllda 1 år, och skiner av glädje varje gång kameran är framme. Denna utstrålning har redan gett henne ett officiellt modellkontrakt.

”Helena har redan överraskat oss på så många sätt, hon är ett riktigt litet mirakel och jag hoppas att vår historia hjälper andra föräldrar som står inför samma situation”, säger mamma Jaime.

hel7

Två gånger i månaden går Helena på undersökningar, men föräldrarna gör allt för henne för att få en vacker och minnesvärd tid med dem. Förhoppningsvis fortsätter allt uppåt och saker och ting fungerar. Och vem vet, Helena kanske blir en känd modell en dag! Dela gärna denna inspirerade berättelsen med dina vänner på Facebook!

Dela på Facebook