Annons

Badvakten håller ett vakande öga över poolområdet – blåser högt i visselpipan när han ser detta

Annons

När jag såg den här filmen fick jag en helt ny uppskattning för badvakter och det arbete de gör. Videon fångar några sekunder det tar för en simmare att simma säkert till att plötsligt drunkna. Lyckligtvis för den unga flickan i poolen, tittade livräddaren mycket noga och hon hoppar in direkt när hon såg flickan var i fara. Men det tog både en och två gånger innan jag faktiskt såg vem av de många barnen som var i fara.


Många badvakter säger att de som håller på att drunkna ser ut som de försöka klättra en imaginär stege eller lina. Om man tittar på barnet i videon nedan ser du armarna högt ovanför huvudet och det ser ut som om hon försöker gripa tag i något.

Tyvärr ger inte denna rörelse mycket flytkraft eller stöd, så att offret tenderar att drunkna snabbare. Och i motsats till vad många tror, är många drunkningsoffer tysta och ropar inte på hjälp


Denna video är en påminnelse om att även om det finns en badvakt, ska man alltid vara uppmärksam och titta på barnen hela tiden när de simmar!

Dela detta viktiga budskap med din familj och vänner.

Annons