Barnbarnet väljer att sjunga för sin sjuka mormor - reaktionen har rört miljoner till tårar!

Det finns ingen av oss som vill ha eller hoppas få en allvarlig sjukdom, men faktum är att fler och fler människor får allvarliga sjukdomar. Demens är särskilt en ökande sjukdom som påverkar de äldre mest. Sjukdomen påverkar inte bara den drabbade, utan familjen och vännerna lika hårt. Sjukdomen innebär att du ofta förlorar din kognitiva förmåga och minne.

Svenskt Demenscentrum uppger att musik och dans kan ha positiva effekter för personer med demenssjukdom. Det är lugnande och ökar deras välbefinnande, och har visat sig kunna dämpa bland annat vandringsbeteenden.

Det är därför barnbarnet i den här hjärtskärande videon sjunger för sin mormor som ligger under ett berg av filtar på sitt vårdhem.

I videon nedan ser vi när barnbarnet tar ton och börjar sjunga på Whitney Houstons ”I’ll always love you”, en låt som går rakt in i hjärtat.

När barnbarnet ändrar en del av sången, och sjunger att hon aldrig kommer att sluta älska sin mormor, kan man inte kan hålla tillbaka tårarna. Se själv i videon nedan!


Dela på Facebook