Barnen hittar plånbok med tusentals kronor - nu hyllas deras underbara gärning

Vi beklagar ofta hur samhället går åt skogen, och hur dagens ungdom inte lär sig av tidigare misstag. I stället gör vi bara våra misstag i nya och fina format.

Men nu och då erbjuder samhället en chans att bevisa att de tvivlarna är felaktiga. Något som de här barnen bevisar.

När Nigel Drake, från USA kom hem från jobbet en dag hade han väldigt mycket saker att bära in till huset och märkte inte att plånboken var borta.

”När jag bar in sakerna till huset insåg jag att plånboken var borta, antagligen tappade jag den vid vägen”, sa han enligt Liftable.

Nigel trodde att han aldrig skulle få tillbaka den - den var nämligen proppfull med tusentals kronor, närmare bestämt 700 dollar, motsvarande 6150 svenska kronor.

Men Nigel hade tur. 13-åriga Haylie Wenke, hennes sexårige bror Regan, och deras vän Ashely Dayton chykalde förbi och Haylie fick syn på den.

Istället för att shoppa loss spårade de upp Nigel och åkte hem till honom. När de ringde på dörren möttes de av ett meddelande.

”Hej, vi kan inte öppna just nu, var vänlig lämna ett meddelande, tack”.

Då svarade tjejen:

”Vi hittade din plånbok på vägen här utanför och ville lämna tillbaka den till dig. Så, jag vet inte”, sa hon och tittade runt verandan.

”Jag kommer lämna den här så att inte någon kommer och tar dina pengar”, avslutade hon och åkte iväg med sin bror och vän.

När Nigel såg sekvensen var han mycket imponerad.

”Jag såg videon på de här tre fantastiska barnen som bestämde sig för att göra det enda rätta. Det var väldigt hjärtskärande”, sa pappan enligt Liftable.

Nigel ville komma i kontakt med tjejerna för att tacka dem. Därför lade han ut videon på Facebook i hopp om att någon kunde hjälpa honom att hitta dem.

”Ger hopp om mänskligheten”

Som tur kände en släkting igen Haylie Wenke.

– Det var inte våra pengar och vi behövde inte dem, så vi lämnade tillbaka plånboken. Om du ser något som någon tappat så ska du alltid göra det rätta och lämna tillbaka det, sa Haylie enligt Liftable.

”Det ger hopp om mänskligheten att se dessa barn göra det här. Barnen har blivit uppfostrade på rätt sätt!”, säger Nigel.  

Se videon nedan. Nu hjälps vi åt att dela vidare detta för att hylla Haylie och Reagan!


Dela på Facebook