Annons

Bebisen är på väg att störta ner för trappan - då agerar katten direkt

Annons

Katter anklagas ofta för att vara lugna varelser som bara bryr sig om sig själva. Men en modig kattunge bevisar att de har hjärta - och klokhet!

En katt med namnet Gatubela från Colombia hyllas som en hjälte efter att ha räddat en bebis från att störta nedför en trappa. I ett 45-sekunders klipp från övervakningskameran den 31 oktober kan katten ses när den distraherar 1-åriga bebisen Samuel bort från en mörk trappuppgång - vilket räddar bebisen från att störta ner.


Videon visar ett litet barn som kryper utanför en spjälsäng medan katten ligger på en närliggande soffa och vakar över rummet. När barnet börjar krypa mot en öppen dörr som leder till en brant trappa springer kattungen till undsättning från soffan och stoppar bebisen.

Det är oklart om den siamesiska katten försökte vända Samuels uppmärksamhet bort från dörren, eller om katten bara ville leka. 

Videon delades på Facebook-sidan för Fundación Gatos Bogotanos en Adopción, en katträddnings- och adoptionsorganisation med bas i Bogotá, Colombia. Inlägget har delats 25 000 gånger sedan fredagen.

Ett foto av trappuppgången publicerades också i gruppen som visade hur hemsk situationen kunde ha varit.


Och här är katten.


Se klippet nedan och dela gärna vidare om du också älskar katter!

Annons