Bebisen dör hastigt: När läkaren avslöjar varför blir pappan rasande

När Jeff Gobers vackra dotter föddes var hon en lycklig och frisk flicka.

Men bara en vecka i hennes liv fick lilla Mallory en förödande infektion. Hennes föräldrar tvingades sedan att spendera de närmaste två veckorna och tittade på deras perfekta lilla ängel dö. Jeff har nu utfärdat en varning till andra föräldrar om handtvätt för att rädda dem från den ofattbara smärtan han känner för närvarande, uppger The Mirror.


Så här skriver han på Facebook:

Jag har varit ganska tyst sedan Mallorys död. Det har tagit mig över en månad att skriva detta, men om hennes död kan leda till något bra och förebygga att någon annan upplever samma smärta så är det värt ansträngningen.

Om du har ett spädbarn eller är i närheten av ett, tvätta händerna. Ofta.

Om någon vill hålla i ditt barn, se till att de tvättar händerna först. Sen se till att de gör det igen…

HSV-1, mer känt som viruset bakom munsår, är en form av herpes (Herpes Simplex Virus-1). Det är EXTREMT vanligt, och Världshälsoorganisationen uppskattar att 67 procent av alla människor på jorden är smittade. För att göra saken värre, de flesta som är smittade kommer aldrig att uppvisa några symtom och vet förmodligen inte ens att de är smittade.

För nyfödda kan det vara dödligt, som det var för Mallory.


Du kanske tycker att det skulle ha varit lätt att diagnostisera. Det var säkert någon med ett stort varigt munsår som pussade henne på munnen, eller hur? Mallory kom aldrig i kontakt med någon som hade ett aktivt munsår. Aldrig. Ingen pussade henne på munnen.

Ändå drabbades hon av HSV-1 under sin första levnadsvecka och vi fick långsamt se på medan hon dog i nästan två veckor.

Mallory kunde inte hålla fingrarna borta från sin mun och sina ögon, hon sög konstant på sina fingrar (se bilden ovan), så det är nästan helt säkert att hon fått viruset på händerna någon gång. Det är möjligt att vara smittbärare även utan ett aktivt utbrott.”

Hade inga symtom förutom feber

”Hon hade inga symtom förutom hög feber största delen av den första veckan, och när blåsor började bi synliga var det antagligen för sent för antivirala mediciner att verka.

Med tanke på att mer än hälften av jordens befolkning har munsår förstår vi inte varför det är så få spädbarn som dör från sjukdomen eller varför vår vackra dotter Mallory var en av de olyckliga i statistiken, men det är så världen fungerar antar jag.


Snälla, om du läser detta var extra noga med att tvätta händerna runt nyfödda.

Statistiskt sett är du förmodligen smittad av HSV-1 oavsett om du vet det eller inte.”

Ett sådant onödigt misstag blev en sådan tragedi för dessa föräldrar.Vi hoppas att inlägget når ut till så många som möjligt för att undvika att fler drabbas. Snälla hjälp Jeff att sprida varningen så att alla blir medvetna! 

Dela på Facebook