Bebisen gråter i hög feber. Då tog de av hennes strumpor och hittade detta på tån som alla föräldrar borde känna till

Kansas pappa Scott Walker blev nyligen skrämd när det kom till hans dotter Molly välbefinnande. Den lilla flickan, född 7 veckor för tidigt, grät och överhettades. Då tog pappan av hennes strumpa och upptäckte något bisarrt. Scott och hans fru hade aldrig sett eller hört talas om detta förut. Molly var inte deras förstfödde heller, paret har också en tre-årig dotter.

Scott bestämde sig för att dela sin historia för det finns så många okända faror. Det är viktigt för föräldrar att tala om sina erfarenheter, för det kan rädda liv. 

scott

”I eftermiddags hände det något läskigt med Molly. Det var nytt för mig, men tydligen är det inte så ovanligt, så jag tänkte att jag kunde dela detta med andra föräldrar där ute.”

scott2

”Jag åt lunch med min familj när Molly var grinig och skrek – alltså inget utöver det vanliga. Hon blev ännu mer upprörd och började till slut överhettas, vilket fick min fru Jess att ta av henne strumporna så att hon kunde kylas ned. Det var då vi såg hennes tå. När ett hårstrå hamnar innanför strumporna kan det utan förklaring slå en knut runt tån så hårt att det kan skära genom huden och stoppa blodcirkulationen.”

scott3

”Lyckligtvis för Molly så har hennes mamma akuta medicinska superkrafter och kunde avlägsna hårstråt med en pincett och ett förstoringsglas på bara några minuter. Denna bild togs ungefär 45 minuter efter att hårstrået tagits bort. Tyvärr så hade håret redan hunnit skära in i Mollys hud, men det hade kunnat bli mycket värre om det hade gått obemärkt förbi eller om det inte gick att få tag på hårstrået.”

scott4

”Läkaren sade åt oss att i fortsättningen alltid kolla hennes tår om hon är upprörd och inte går att trösta. Även innan vi sätter på henne strumpor. Så nu delar jag med mig av samma tips till alla andra föräldrar där ute.”

Nu hjälps vi åt att DELA denna viktiga information för att hjälpa föräldrar du känner!

Dela på Facebook