Annons

Bebisen har smittats av corona: ''Sorgligt att se honom''

Annons

Ett sju månader gammal bebis i USA har testat positivt för coronavirus, efter att ha diagnostiserats med lunginflammation och fått hög feber, enligt en rapport.

Nu talar hans mamma ut på Facebook för att varna föräldrar att coronaviruset - som sägs vara allvarligare för äldre vuxna - också kan skada barn.

"Jag känner verkligen att människor behöver veta att det är möjligt att deras barn kan få det, och jag känner som att många människor tar det som ett skämt," säger trebarnsmamman Courtney Doster, enligt NY Post. "Det är uppenbart mycket allvarligt."


Mamman Courtney har också smittats och var runt sina barn i flera dagar innan hennes testresultat bekräftades positivt.

Lilla Emmetts symtom började med en feber en måndag, som snabbt steg till 40 grader på kvällen.

Courtney rusade honom till ett närliggande akutvårdscenter där han fick diagnosen lunginflammation.

Han förflyttades till Prisma Health Children's Hospital, där han tillbringade natten, och på tisdagen bekräftade hans testresultat att han var positiv för COVID-19.

Nu lever familjen - som har fått höra att inte lämna sitt hem förrän 1 april - i ovisshet.

"Det är väldigt, väldigt skrämmande att inte veta - han kan bli sämre i kväll och bara inte kunna andas," sa Courtney. "Jag har lagt märke till att han hostade mer än han gjorde i början och så det är väldigt skrämmande."

Läkarna instruerade henne att ge Emmett endast Tylenol, eftersom ibuprofen och andningsbehandlingar kunde förvärra hans tillstånd.

Courtneys mamma har också diagnostiserats med corona.

”Vi övervakar dem noggrant och kontrollerar deras temperaturer, håller ett öga på dem bara för att se till att de inte visar några symtom bara för att perioden kan vara upp till 14 dagar, så det finns en mycket stor möjlighet att de blir sjuka också, ”sa Doster till stationen.

Se klippet nedan:

Annons