Annons

Bilisten kommer i full fart mot hästarna – nu får videon djurvänner att koka

Annons

Anna Svensson har tröttnat på bilförare som inte sänker farten vid möte med häst. I helgen användes en GoPro kamera som lyckades fånga en typisk situation som ryttare, säger hon.

Det var i helgen som Anna Svensson och hennes två kompisar skulle ta ut hästarna på en ridtur i Björketorp. De red iväg på landsvägen med målet att ta sig till ett lugnt friluftsområde, men ridturen blev dock allt annat än trivsam - eftersom flera bilister körde vårdlöst.

Trots att Anna bar en gul väst med texten ”Övningsrider unghäst. RÄDD”, var det inte många som tog hänsyn till varningen.

– Det kom en bil som körde i 70 km/h, jag klev ut ett steg i vägen för att föraren skulle se min väst. Jag vinkar med handen för att förtydliga att de skulle sänka hastigheten, men föraren brydde sig inte, säger Anna Svensson till Aftonbladet.

När hon gjorde det gasade bara föraren på så att hästarna blev livrädda.

– Jag blev jätterädd. Antingen hade föraren fått 400 kilo in i bilrutan eller så hade jag fått den vikten över mig. Jag vet ju vilka risker som finns, säger hon till Aftonbladet.

Nu hoppas Anna Svensson att fler bilister ska få upp ögonen för hur viktigt det är att sänka farten. Se hur stor skillnaden blir i det här videoklippet nedan:

Annons