Biter du på naglarna? Så är du säkert perfektionist

Din lilla vana handlar inte om nervositet

Tecken du lätt kan missförstå för nervositet: att bita på naglar, pilla och skrapa på huden och dra sig lite i håret.

Småsakerna handlar snarare om perfektionism, menar forskarna

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

- Vi tror att individer som meddelar sitt beteende, är perfektionister, vilket betyder att de inte kan slappna av och utföra en uppgift i normalt tempo, säger professor Kieron O´Conner från University of Montreal enligt Daily Mail.

De har undersökt 48 människor, varav hälften av dom lider av BFRB (Body-Focused- Repetitive Bahavoior)

[adsenseCodeOne]

Den andra hälften som inte hade sjukdomen hade även ”dåliga vanor” som orsakade en person att upprepa en viss sak när han eller hon upplevde kaos, stress, irritation, etc. (Dvs Nagelbitning, drar sig i håret, med mera.)

Försökspersonerna deltog alla i ett experiment de utsattes för en stressande, en avslappnande, en frustrerande och en trött situation. Genom att visa en film med en flygolycka eller visa en film med vågor mot en strand.

Det frustrerande var att de var tvungna att lösa en mycket svår uppgift. Den olyckliga situationen var att den personen lämnades själv i sex minuter i ett rum utan underhållning.

Personerna med de ”dåliga vanorna” visade en större önskan att leva ut sina dåliga vanor (t.ex. nagelbitning) när de upplevde frustation eller stress än vad den andra gruppen gjorde.

Och det hela hänger ihop med perfektionism, forskarna menar: - Studien visar att personer som lider av dessa vanor kan dra nytta av en so syftar på att minska den frustration och stress och därmed ändra sina beteenden, förklarar forskarna.

Studien publicerades i Journal of Behavior Therapy och experimentell psykiatri.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Dela på Facebook