Annons

Bonden tror att kossan är dräktig – fryser till is när han ser ''bebisen'' komma ut

Annons

Den 24 maj 2018 kommer alltid vara en speciell dag för familjen Beldo då något fantastiskt hände i Sebeka, Minnesota. Deb och Charles Beldo fick reda på att de blivit morföräldrar.

Deras egen dotter hade nämligen blivit mor till sin egna lilla flicka. Vilken härlig nyhet, det första barnbarnet!!

Det slutade dock inte där, och för Deb och Charles skulle dagen bli så mycket bättre. De kommer aldrig glömma datumet den 24 maj.


När de kom hem upptäckte de att något var i görningen. Förutom att vara föräldrar till sin dotter är de även föräldrar till ett gäng kor. De hade nyligen upptäckt att Momma Moo, en av korna, var dräktig.

De hade dock ingen aning om att hon redan börjat få värkar! Precis efter deras besök hos sitt nya barnbarn höll nu deras ko på att sätta andra små varelser till livet. Momma Moo kämpade på och Deb och Charles kunde se att hon andades tungt.

Hon skulle föda vilken sekund som helst och det skulle visa sig att Momma Moos kalvning skulle bli historisk för familjen.

Faktum är att ätten Beldos varit bönder många generationer innan Charles och Deb. Marken de bor på har gått i arv sedan 1882 då de första med namnet Beldos började bruka jorden i Sebeka. Familjen Beldos var kända bönder och en stor del av samhället.

På samma sätt som alla visste var man köpte sina matvaror visste alla att familjen Beldos var bönder. År efter år födde familjen Beldos upp och tog hand om bondgårdsdjur, vilket gör att de upplevt en hel del djurfödslar.

Den här födseln var dock alldeles speciell och Deb och Charles kommer hamna i Beldos släktkrönika med denna berättelse som inte liknar någon annan. Dagen blev mer och mer spännande för var sekund som gick.


Deb hade redan noterat att Momma Moo såg...annorlunda ut. Hon var helt enkelt större än en genomsnittlig dräktig ko. Men Deb trodde att Momma Moos storlek antagligen var en följd av en tvillingdräktighet vilket i så fall skulle vara en underbar överraskning.

Antagandet kunde även underbyggas eftersom det tidigare samma år fötts tvillingar på gården.

Då det senaste tvillingparet fötts under vintern överlevde de tyvärr inte, så nu tänkte Deb att detta helt enkelt var naturens sätt att balansera upp förlusten.


Paret hade bara väntat sig en kalv vid födseln. Men oj så fel de fick.

– Jag har varit runt kor hela mitt liv och jag har aldrig sett någonting liknande förut, berättar Deb för CBS.

– De mår jättebra, det är fantastiskt. Jag tror vi kommer klara det, men för en vecka hade jag inte satsat ett öre på det, fyller Chuck i.

”Mamma hade sett att hon var stor men hon tänkte inte så mycket på det. Tvillingar är ganska vanligt. De hade fem tvillingpar som föddes tidigare i år, men tyvärr kom de under den kalla perioden vi hade i april så de klarade sig inte, berättar deras dotter Jamie för Minnesota Public Radio.

Att få fyrlingar är sällsynt när det gäller människor, men att kor får fyra kalvar är ännu mer av ett medicinskt fenomen.

Bara en av 700 000 kor föder fyrlingar! Dessutom – enligt en veterinärhandbok är oddsen för alla fyra kalvar ska födas levande en på 11,2 miljoner – snacka om små mirakel!

Vilken fantastiskt upplevelse detta måste ha varit!

Annons