Brukar du bli lite för full? Detta kan vara förklaringen

Vi alla känner någon som alltid blir för full på stan eller på festen (eller kanske är det dig vi pratar om?), men en ny forskning från universitet i Helsinki, Finland, har kommit på anledningen till att vissa alltid blir lite fullare än alla andra. 

drunckxd

De har i själva verket kunnat identifiera en genetisk mutation som gör att vissa av oss är mycket mer impulsiva och beter oss tanklöst efter att ha druckit små mängder alkohol, skriver Telegraph.

[contentblock id=2 img=html.png]

Personer med denna genetiska mutation är ofta mer impulsiva än andra även om de är nyktra, men detta drag blir mycket mer framträdande efter att ha druckit alkohol. 

- De hamnar ofta i verbala argument och slagsmål, har one night stands sex och arresteras oftare, säger Dr Roope Tikkanen, som är huvudförfattare till rapporten till Telegraph.

De uppskattar att 2.2 procent av Finlands befolkning har denna mutation, så frågan är om del svenskar har det också. Så om du känner någon som kanske inte riktigt kan hantera spriten eller som blir lite väl hånglig eller högljudd på fyllan, nu vet du varför.

Dela på Facebook