Annons

Busschauffören Kerstins viktiga uppmaning i vinter - som alla föräldrar borde ta till sig

Annons

Många människor är dåliga på att använda reflex i vintermörkret. Nu kommer busschauffören Kerstin med en viktig uppmaning som alla föräldrar bör ta till sig, innan det är för sent.

När busschauffören Kerstin delade med sig av en uppmaning på Facebookgruppen Händer i Skellefteå fick den stor spridning på kort tid.

Så här skriver hon i sitt viktiga inlägg:

”I morse då jag körde genom skogen för att hämta upp barn till skolorna så kände jag att det var tur att jag visste var de flesta brukar stå. 

Nästan ingen i en tillslut full buss använde varesig reflex eller någon typ av lampa för att visa att dom befann sig på eller vid sidan av vägen. 

Det var ärligt talat skitbesvärligt att se era barn. 

Nu var det ju tack och lov ingen direkt halka och jag hade ju ett hum om var de flesta kliver på, men det är inte alltid så. 


I morgon kan det vara halkigt och det kanske är nån som inte kört sträckan så ofta som kör. 

Det innebär att förutom att någon riskerar bli ifrånkörd så kan ju någon ve och fasa bli påkörd också.

Kan vi inte helt enkelt här och nu komma överens om att alla, stora som små som väntar på en buss, var det än må vara i Skellefteå kommun, från och med i morgonbitti viftar med en reflex, blinkar med en mobillampa eller kanske till och med som ett riktigt lysande exempel har reflexväst på?

Vi busschaufförer är ju rädda om er och era barn. 

Är ni? Ha en go kväll så kanske vi syns i morgon”

Nu ser vi alla till att dela för att sprida den här uppmaningen och tar på oss reflex i framtiden om vi ska ut i mörkret!

Annons