Cancersjuk 9-åring vill träffa lillasyster innan sin död: Säger 15 ord som får tårarna att rinna

En modig ung pojke med cancer har trotsat oddsen, överlevde länge nog att mysa och namnge sin lillasyster, trots att läkarna trodde att han inte skulle leva tillräckligt länge.

Föräldrarna till 9-åriga Bailey Cooper, från Patchway, South Gloucestershire, fick veta att han bara hade "dagar eller veckor" att leva efter att cancer hade spridit sig i hela kroppen.

Men trots läkares förutsägelser kunde Bailey leva tillräckligt länge för att träffa sin syster, som han personligen namngav till Millie.

Bailey diagnostiserades medNon-Hodgkins lymfom 2016. Läkarna trodde ursprungligen att han hade en bröstinfektion, men de tog ett blodprov när han klagade över magsmärta.

När den sällsynta formen av cancer upptäcktes var det redan i steg tre. Bailey genomgick kemoterapibehandling samt steroidmedicinering, med läkare som trodde att han skulle bli bättre.

Omedelbart sattes behandling in och efter både cellgifter och strålning verkade det i februari 2017 som att cancern var besegrad. Och att Bailey skulle överleva.

Men under påskfirandet blev familjen tillsagd av läkare att cancern hade kommit tillbaka och att Bailey var tvungen att komma tillbaka till sjukhuset. 

”De trodde att det inte fanns några tecken kvar på cancern”, sa Lee till Bristol Post. 

Han påbörjade nya behandlingar, och han fick 70 procents chans att bli bra igen. Bailey genomgick ytterligare kemoterapi såväl som en stamcellstransplantation. I juli fick han lämna sjukhuset och komma hem över sommaren. Familjen hade sex fantastiska veckor innan de fick några förödande nyheter.

Cancern hade kommit tillbaka i slutet  av augusti, och den här gången kunde ingenting göras för att rädda unga Bailey. Han hade nu cancer steg fyra och det hade spridit sig till levern, lungorna, och magen.

Läkaren sa att han bara hade veckor kvar att leva, kanske dagar.

Men Bailey hade ett mål, han skulle kämpa tills hans lillasyster föddes i slutet på november.

Mamma Rachel sa till Bristol Poste

"Vi trodde inte att han skulle hålla så länge, men han var fast besluten att träffa Millie. Det var i slutet av november som Millie föddes. Han kramade henne och gjorde allt som en storebror skulle göra - bytte om henne, duschade henne, sjöng för henne.

Den 22 december togs Bailey till sjukhuset med en ambulans. Här läste hans familj till honom och spelade hans favoritmusik. På julafton klockan kvart i tolv på förmiddagen förstod familjen att slutet var nära och sa:

”Bailey det är dags att sluta”.

”Precis när vi sa ‘sluta’ tog han sitt sista andetag och en tår föll från ena ögat. Det var fridfullt.” Precis innan Bailey togs till sjukhuset hade han sagt någonting väldigt rörande angående sin nyfödda syster, berättar familjen för Bristol Post.

”Jag vill stanna, men det är dags för mig att lämna och bli hennes skyddsängel.”

Dela gärna den här rörande artikeln med dina nära och kära på Facebook för att visa alla där ute att vi aldrig är ensamma!

Dela på Facebook