Cancersjuka mammans sorgliga avskedsbrev till familjen: ''Varje dag är viktig''

Heather McManamy diagnostiserades med bröstcancer 2013. Bara två år senare somnade 36-åringen in.

Hennes sista önskan var att hennes man, Jeff, skulle sprida hennes avskedsbrev. Efter att hon gick bort publicerade han hennes text på Facebook. Inlägget har engagerat tusentals människor och sprids i hög fart.

Läs Heathers sista brev, som är skriven med glimten i ögat, nedan:

”Så… Jag har några goda nyheter och några dåliga nyheter. De dåliga nyheterna är (tydligen) att jag är död. De goda nyheterna är att om du läser detta, är du troligtvis inte det (om de inte har wifi i livet efter detta).”

hea1

”Ja, det här suger. Det suger något enormt, men jag är bara så himla glad att jag levde ett liv så fyllt av kärlek, glädje och underbara vänner. Jag är tursam nog att ärligt kunna säga att jag inte ångrar någonting, och jag har lagt all energi på att leva livet fullt ut.

Jag älskar er alla och tackar er för detta fantastiska liv.

Vilken religion som än ger dig tröst, är jag glad att du har den. Respektera dock att vi inte är religösa.

Snälla, snälla, snälla säg inte till Brianna att jag är i himlen. Det betyder, i hennes huvud, att jag valde att vara någon annanstans och lämnade henne.

I verkligheten gjorde jag allt jag kunde för att vara här med henne, då det inte finns någonstans, NÅGONSTANS, jag hellre skulle vara än med henne och Jeff.”

hea2

”Snälla, förvirra henne inte med att för en enda sekund låta henne tro att det inte är sant. För jag är inte i himlen. Jag är här. Men inte längre i den usla kropp som vände sig mot mig. Min energi, min kärlek, mitt skratt, dessa otroliga minnen, är alla här med er.

Snälla, tänk inte på mig med medlidande eller sorg. Le, med vetskapen om att vi hade skitkul tillsammans och att den tiden var FANTASTISK. Jag hatar verkligen att göra människor ledsna. Mer än något, älskar jag att få människor att skratta och le.

Så snälla, istället för att hålla fast vid det tragiska slutet på min historia, skratta åt minnena vi skapade och roligheterna vi hade.”

hea3

”Snälla berätta historier för Brianna, så hon vet hur mycket jag älskar henne och hur stolt jag alltid kommer vara över henne (och få mig att verka mycket coolare än jag är).

För det finns inget jag älskar så mycket som att vara hennes mamma. Ingenting. Varje ögonblick med henne var en lycka jag inte ens kunde föreställa mig, tills hon kom till oss med buller och bång.

Och säg inte att jag förlorade mot cancern. För även om cancern har tagit det mesta från mig, tog den aldrig min kärlek eller mitt hopp eller min glädje.”

hea4

”Det var inte en ‘kamp’. Det var bara livet, vilket ofta är brutalt slumpartat och orättvist, och det är helt enkelt så det blir ibland. Jag förlorade för tusan inte. Sättet jag levde på med cancer i åratal är något jag ser som en ganska stor vinst. Snälla, kom ihåg det.

Viktigast av allt, var jag otroligt lyckligt lottad att få spendera över ett decennium med min livs kärlek och bästa vän Jeff. Äkta kärlek och själsfränder existerar.

Varje dag var fylld av munterhet och kärlek med Jeff vid min sida. Han är helt ärligt den bästa maken i universum. Genom all min cancer-skit, svek han mig aldrig när så många människor skulle viljat springa iväg.”

dso

”Även på de värsta dagarna du kan tänka dig, hittade vi ett sätt att skratta tillsammans. Jag älskar honom mer än livet själv, och tror på riktigt att en kärlek som är så speciell kommer leva för alltid.

Tid är en av de mest värdefulla sakerna på denna jord, och att ha fått dela mitt liv med Jeff så länge är något jag är otroligt tacksam för. Jag älskar dig, Jeff.

Jag tror att den härlighet som Brianna är, är vår kärlek som kommit till liv – vilket är ganska vackert. Det krossar mitt hjärta att behöva säga adjö.

Om det är hälften så ledsamt för dig som det är för mig, krossar det återigen mitt hjärta eftersom det sista jag vill är att göra dig ledsen. Jag hoppas att du sinom tid kan tänka på mig och le och skratta, eftersom vi hade ett otroligt spännande liv.”

hea6

”Googla ‘Fysikerns lovtal’ och vet att det är ett vetenskapligt fakta att jag alltid kommer finnas här med er båda på något sätt. Jag vet att om ni bara stannar upp och tittar efter noga, kommer jag finnas där (på ett så icke-läskigt sätt som möjligt).

Du är hela min värld och jag älskade varje sekund vi fick tillsammans mer än ord kan beskriva.

Vänner, jag älskar er alla, och tack för ett underbart, otroligt inspirerande liv. Och tack till alla mina fantastiska läkare och sjuksköterskor som har tagit så bra hand om mig. Jag tvivlar inte på att mitt team gav mig så många bra dagar de kunde.

Från djupet av mitt hjärta, önskar jag alla mina vänner ett långt, friskt liv och jag hoppas att ni kan få uppleva samma uppskattning för varje dag som jag gjorde.”

hea7

”Snälla, om du kommer på min begravning, få till en barnota som skulle göra mig stolt. För tusan, skråla ‘Keg on My Coffin’ och dansa på baren åt mig (eftersom det måste bli ett dansparty vid något tillfälle).

Fira livets skönhet med en hejdundrande fest, eftersom ni vet att det är vad jag vill ha. Och jag tror att jag, på något konstigt vis, kommer hitta ett sätt att vara där också (ni vet hur mycket jag hatar att gå miste om roligheter).

Jag ser framemot att hemsöka er alla, så det här är snarare ett ‘ses senare’ än ett ‘farväl’.

Snälla, gör mig en tjänst och ta ett par minuter varje dag till att uppmärksamma det sköra äventyr som detta galna liv är. Glöm aldrig bort: Varje dag betyder något.

Dela på Facebook