Annons

Carolina Gynning ska dricka sin egna mens - nu avslöjar hon varför

Annons

Carolina Gynning förklarar varför hon ska dricka sitt eget mensblod.

I podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva” berättar hon om sin upplevelse på tantrakursen.

– Jag kan väl dricka lite mens det är väl inte så farligt, säger Carolina Gynning i podcasten.

Vännerna Carolina Gynning och Carina Berg har startat en ny podcast; ”Gynning & Berg hittar sig själva”. Och Gynning bjuder direkt på ett minst sagt magstarkt avslöjande.

I podden berättar hon att hon nyligen tagit en tantrakurs, rapporterar Expressen. Och på kursen lärde hon sig uppenbarligen en hel del. Men inte om sex. Framförallt fick hon lära sig saker om mens och den så kallade lingonveckan. Hon berättar att hon fått veta att man i stället för att proppa i sig choklad och vin under perioden så kan dricka sin egen mens.

– Man ska använda en sån här ”mooncup”, det är det nya att du ska ju inte ha tampong för det är dåligt för dig. Och i den ska du då samla den första mensen och så ska du dricka den, säger Carolina Gynning i podcasten.

Carolina Gynning avser dock fuska lite och blanda ner sin mens i en smoothie.

Experten: Finns inga bevis

Det råder dock delade meningar om vad för effekt det faktiskt skulle ha. Lena Marions, docent i gynekologi, menar bestämt att det inte finns några som helst bevis på att det ska vara nyttigt att dricka sitt eget mensblod.

”Finns absolut ingenting som talar för att det skulle vara nyttigt att dricka mensblod”, skriver hon i ett mejl till Expressen


Carolina Gynning slog igenom i realityserien Big Brother 2004, som hon också gick och vann. Sedan dess har hon gjort sig en karriär både inom tv och som konstnär.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

Annons