Christinas hund kvävdes – varnar nu för vanliga fällan

När hunden Petey inte kom och hälsade på sin husse vid dörren insåg han att någonting inte stod rätt till. Nu vill Christina berätta om det tragiska som hände – för att varna andra hundägare.

Att förlora sin hund, att förlora kanske den bästa vännen man har, är riktigt tungt. Detta är det sämsta med att vara hundägare. Därför förstår jag sorgen som Christina Young, 28, och hennes sambo Christian, från Texas i USA, nu går igenom.

Sista hon såg honom i livet

 Christina Young, 28, pussade sin hund Petey innan hon gick till jobbet som vanligt. Men hon hade ingen aning om att det var sista gången hon skulle se sitt husdjur i livet.

I ett starkt inlägg på Facebook berättar Christina vad som hände.

– Christian och jag känner att vi har en skyldighet att dela med oss om vad som hände Petey, förhoppningsvis så det aldrig kommer drabba någon annan, säger paret till sajten till Love what matters.

Christian, från Texas i USA, gick längre in i lägenheten och såg till sin fasa att hunden låg livlös på golvet med en chipspåse över huvudet.

– Han hade lyckats få tag på chipsen som låg i köket. Vi kommer aldrig att glömma känslan av att det var vårt fel, säger Christina.


Vill varna andra - sker oftare än man kan tro

– Han ätit upp alla chips, men försökt komma åt de sista smulorna. Antagligen hade påsen blivit tajtare och tajtare runt hans hund när han andades i den, säger Christina.

Nu vill Christina dela med sig av hundens tragiska öde i förhoppningen att undvika liknande incidenter.

– Vi kommer alltid må dåligt över det som hände och ha med oss känslan att det var vårt fel. Petey var så smart, så jag förstod inte varför han inte kunde få loss påsen. Men när jag läste lite mer, så verkar det vara vanligare än vad man tror att djur kvävs av påsar så här, säger hon.

För att hedra Petey, snälla dela den här berättelsen för att skydda andra husdjur och husdjursföräldrar från denna dolda fara i huset.