Annons

Clint Eastwood avslöjar en hjärtskärande berättelse som han har hållit tyst om i över 60 år

Annons

En av de största skådespelarna och filmdirektörerna genom tiderna, Clint Eastwood, har talat om en händelse från sin ungdom som hade en stor inverkan inte bara på hur han levde sitt liv utan också på sin professionella karriär.

Född 31 maj 1930 i San Francisco visade Eastwood intresse för musik och mekanik när han var ganska ung. Han arbetade några manuella jobb på vägen och bestämde sig så småningom för att satsa på en karriär inom skådespeleri, och det var ett beslut som inte bara påverkade hans liv, utan filmbranschen i allmänhet eftersom hans arbete är unik och de flesta av hans filmer är ikoniska.

Den nu 88-årige filmstjärnan har haft varit gift två gånger och har sju barn. 

Eastwood pratar inte gärna om sitt privatliv. Men nu berättar han om en historia som kan kopplas till en hans mest ikoniska filmer – en berättelse som han hållit tyst om i decennier.

När han var bara 21 år var Eastwood redan en del av den amerikanska militären. Som soldat var han en del av besättningen som flydde med en andra världskrigets marinbomber som tyvärr kraschade i Stilla Havet. Han befann sig i det öppna havet och var tvungen att simma till stranden.

”Jag fick en gratistur från Seattle ner till Almeda”, säger Eastwood till The Telegraph.

”Det var stormigt och vi åkte bort mot Point Reyes, Kalifornien. Jag hittade mig själv i vattnet och fick simma flera kilometer mot stranden. Jag kommer ihåg att jag tänkte att 21 år, så kort vill inte jag leva”.

Även om denna händelsen var obehaglig tog den sin roll i filmen av den legendariska filmen Sully: Miracle on the Hudson. Att överleva en krasch på egen hand, Eastwood gav den här filmen en personlig touch.

Filmen baserades på en verklig händelse 2009, när ett plan flugen av kapten Chesley "Sully" Sullenberger, spelad av Tom Hanks, nödlandade i det kylslagna vattnet i Hudson River där alla 155 passagerare och besättningen överlevde.

”Eftersom att jag har varit med om en liknande situation som piloten skulle jag också ha chansat och landat i floden, i stället för att landa där det inte fanns någonstans att ta vägen”, säger Eastwood till The Telegraph.

”Och det är klart att Sully var bekant med det området, han valde det rätta stället och visste att någon skulle se dem”, fortsätter han.

”Alla som har kvar sina sinnen när saker går fel och som kan lösa problem utan att drabbas av panik är överlägsna karaktärer. Det skapar intressanta filmer, säger Eastwood.

Trots den mirakulösa landningen som Sully lyckades med – och alla liv som räddades – så var det en annan sak som etsade sig fast i minnet på Eastwood.

”Men för mig var det mest anmärkningsvärda det som hände efteråt, med utredningarna som ifrågasatte hans (pilotens) omdöme – trots att han räddade så många liv”.

Clint Eastwood har haft en makalös karriär. Se mer i klippet nedan.

Annons