Dagen innan hennes dotter började skolan, bad hon henne klämma ut hela tandkrämstuben på tallriken.. Anledningen är en livsviktig läxa

Natten innan Amy Beth Gardners äldsta dotter började mellanstadiet, bad hon henne tömma ut en tandkrämstub på en tallrik.  

Hennes dotter visste inte det då, men hennes mamma gav henne en livsviktig läxa som nu sprider sig som en löpeld över nätet.

Så här skriver Amy på Facebook:

”Min dotter börjar mellanstadiet imorgon. Vi har dekorerat hennes skåp, köpt nya skoluniformer och till och med överraskat henne med en ny ryggsäck. Men ikväll, precis innan läggdags, utförde vi en annan förberedelse inför mellanstadiet som är mycket viktigare än de andra.

Jag gav henne en tandkrämstub och bad henne att klämma ut innehållet på en tallrik. När hon var klar bad jag henne att stoppa tillbaka tandkrämen i tuben.

Hon började utropa saker som ‘Men jag kan inte!’ och ‘Det kommer inte bli som det var före!’

Jag väntade tyst på att hon skulle avsluta och sa sedan följande:”

”Du kommer minnas denna tallrik med tandkräm resten av livet.

Dina ord har makten över liv och död. När du börjar mellanstadiet kommer du märka hur mycket dina ord faktiskt betyder. Du kommer ha möjligheten att använda dina ord för att såra, kränka, baktala och skada andra.

Du kommer också ha möjligheten att använda dina ord för att läka, uppmuntra, inspirera och älska andra. Du kommer ibland välja fel; Jag kan komma på tre gånger den här veckan som jag har använt mina egna ord ovarsamt och orsakat skada.

När orden väl lämnat din mun kan du inte ta tillbaka dem, precis som denna tandkräm.

Använd dina ord väl, Breonna. När andra missbrukar sina ord, vakta dina egna. Gör varje morgon valet att glädjespridande ord ska lämna din mun. Välj ikväll att du ska bli en glädjespridare på mellanstadiet. Var känd för din vänlighet och medkänsla.

Använd ditt liv för att ge liv åt en värld som så desperat behöver det. Du kommer aldrig någonsin ångra att du väljer vänlighet.”

tooth

Dela på Facebook