Dagiset flyttade in på äldreboendet - då förändrades pensionärernas liv för alltid.

Det råder ingen tvekan om att äldreboenden kanske inte är den plats som ger mest positiv energi. Vardagen består av vänner som går bort, värk och inte mycket till framtidshopp.

I takt med att vi lever längre och föder färre barn ser ålders­strukturen idag helt annorlunda ut. Andelen 65 år och äldre har mer än fördubblats de senaste 100 åren. Enligt SCB kommer en större andel av befolkningen att vara i pensionsåldern inom de närmaste åren. Äldreboenden kommer att vara fyllda till bredden vilket innebär att livskvalitén troligen inte ökar. Det här är också fallet i USA och många andra länder i världen.

Men tänk om det fanns ett hem där pensionärer och barn möts för att öka livskvalitén och den positiva energin? En sån plats skulle låta de äldre lämna deras ensamma tillvaro och dela roliga upplevelser med barn som sprudlar av livslust och kärlek. Och barnen kunde i sin tur lära sig av de äldres erfarenheter. Som tur är finns ett sånt ställe.

Den här videon borde alla se. När den äldre mannen fäller en tår över relationen till barnen efter 1:43 är det omöjligt att inte bli berörd.

Tänk om vi kunde sprida det här så att våra äldre människor i Sverige, som är i behov av det, också kunde få en sådan här positiv vardag. Om du gillar det här initiativet, dela då den här artikeln så att fler får upp ögonen för den här unika lösningen.


Dela på Facebook